Spyker Chronograph

Spyker C8 AileronSportwagenfabrikant Spyker is een alliancie aangegaan met een bedrijf Expressions d’Artistes International om Spyker-horloges te maken. De eerste van de serie polsklokken wordt de Spyker Chronograph, die in verschillende varianten te koop is.
De complex uitziende kast is 4,4 cm breed en verkrijgbaar in vier materiaalsoorten. De zwarte is van zwart gecoat titanium en er zijn ook versies van staal, roze goud en het weinig populaire witte goud. 

spyker-chronograph-watch-1

Het design is uiteraard heavy geinspireerd op de auto’s. De stiksels op de bandjes, de paarlmoer-achtige lak op de wijzerplaat, en de kleine subwijzerplaatjes die lijken op de instrumenten in de auto. Het lijkt allemaal op de frivole sportwagens.

spyker-chronograph-watch-2

Het binnenwerk bestaat uit een automatische chronograaf met krachtreserve-indicator en is van Zwitsere oorsprong. De prijzen liggen tussen de 9,750 dollar (voor de stalen versie) tot 30,500 dollar (voor de roze gouden), en allerlei prijzen er tussenin.

spyker-chronograph-watch-3

De horloges ademen wat mij betreft (nog) niet de sfeer van de serieuze Haute Horlogerie, maar kopers zijn waarschijnlijk zo waus van het merk Spyker dat ze deze er ook bij willen hebben. De Spyker horloges worden gemaakt in Zwitserland en zijn er in limited edition, 100 stuks per stijl.

spyker-chronograph-watch-4

spyker-chronograph-watch-5

 

spyker-chronograph-watch-6

7 Comments on “Spyker Chronograph

  1. Mooie klokken! Je moet inderdaad wel van drukte houden, maar als je een Spyker mooi vindt zit dat wel snor denk ik.
    Alliancie = alliantie trouwens 😉

  2. @Eric: jij hebt zeker nog geen koffie op? Dure kleding, horloges en lichtmetaal kan ook met hoog prijskaartje mooi zijn, vind ik. Meestal draagt wat ik mooi vind, zelfs een vrij hoog prijskaartje.
    @KR: voor vrouwen vind ik roze goud best leuk. Als je de rest van je outfit (en haar en make-up) maar rustig houdt.

  3. Nah, alle drie productgroepen hebben wat mij betreft gemeen dat vanaf een bepaald prijsniveau dat vrij laag in de bandbreedte van prijzen ligt, er niet méér kwaliteit (zowel design als materialen en afwerking) en functionaliteit wordt geboden maar vooral een hoog ‘KIJK NAAR MIJ SLOEBERS IK KAN DIT BETALEN’ gehalte. Bij een set wielen van 20.000 euro of een handtas van 15.000 euro kun je zonder te kijken al 99,99% zeker zijn dat het om een wanstaltig product gaat. Waarom? Omdat je gewoon héél veel moeite moet doen om het zo duur te maken…

  4. Ben het wel met je eens hoor. Als je ziet wat een handtas tegenwoordig kost. Ik heb gelukkig geen verslaving, maar legde laatst wel een mooie van Fred de la Bretoniere terug in het schap. Was iets van 300 euro. En dat zijn dan nog redelijk ‘normale’ prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*