Speciale vrouwenauto

Om het sekseverschil nog eens lekker te benadrukken, brengt de Iraanse fabriek Iran Khodro een auto speciaal voor vrouwen op de markt. Deze is uitgerust met een automatische versnellingsbak, navigatiesysteem en een alarm dat afgaat wanneer een van de banden leeg is.

Ook fijn voor de gesluierde dames: audiovisuele apparatuur aan boord vermaakt de meerijdende kids. In de dinsdageditie van de Britse krant The Guardian stelt een directielid van Iran khodro dat de eerste modellen in juni op de markt komen. Het directielid zegt dat in Iran steeds meer vrouwen de weg op gaan en dat het daarom zinvol is auto’s te produceren die voldoen aan de vrouwelijke wensen. De auto’s zijn vooralsnog alleen bedoeld voor de binnenlandse markt.
Toch benieuwd hoe die eruit gaat zien. Zoiets?

Nu ben ik natuurlijk helemaal voor allerlei handige snufjes aan boord. Maar die zijn toch ook handig voor mannen? Ik geloof niet in speciale doelgroep-auto’s. Straks komen er speciale auto’s voor gay’s (met navi waarin alle homobars staan), sporters (met speciale bekleding voor als je na het hardlopen je handdoek bent vergeten), ouderen (met ingebouwde bril en gehoorapparaat). En zo kun je natuurlijk nog even doorgaan: dierenliefhebbers (met geintegreerde zitjes voor de hond en mandjes voor de kat), nierpatienten (met dialyse-apparatuur), motorrijders (zonder dak en voorruit), kale mannen (met oppoetsset voor een blinkende bol), accountants (met rekenmachine)… Nog meer??? De speciale hondenauto is al eens geintroduceerd in Tokio: Honda’s WOW.

4 Comments on “Speciale vrouwenauto

 1. Ze zijn de geblindeerde ramen vergeten (één richting natuurlijk), dan kunnen de dames ook eens lekker rondrijden zonder die lappen en zonder dat dat ongeemancipeerde manvolk staat te gluren.

  Ik ga eens fantaseren over mijn wensenlijstje…

 2. Speciale vrouwenauto,hoe onpraktisch.
  Ieder gezin minstens 2 auto’s?
  Hoe moet het dan als je je auto weer wilt verkopen? De doelgroep is veel kleiner, veel beperkter, minder vraag dus lagere inruilwaarde.
  Daar schieten we niet mee op.
  Gewoon zoveel mogelijk gadgets in zo’n auto proppen, gebruik naar wens en ieders keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*