Car of the Year 2009 – voorspelling

“Uh?” Dat was mijn eerste reactie na het zien van de definitieve kandidaten voor de titel Car Of The Year 2009. Van de 38 auto’s zijn er na de eerste stemronde van 1 oktober nog 7 over die kans maken op de titel. Dit is het lijstje:

Alfa Romeo MiTo
CitroΓ«n C5
Ford Fiesta
Opel/Vauxhall Insignia
Renault MΓ©gane
Skoda Superb
Volkswagen Golf

Het winnen van de Car Of The Year verkiezing is voor automerken de kroon op hun werk. Maar jeminee, wat mis ik er veel. Geen VW Scirocco, geen Jaguar XF, geen BMW X6… (Wie vult aan?) En wel modellen als de Renault Megane, de Skoda Superb en de VW Golf… Het is uiteraard altijd lastig als je met zoveel meningen van zoveel journalisten te maken hebt. Er komt dan een grote gemene deler uit. Ik zou nooit een auto kiezen op basis van zo’n verkiezing (welke autoliefhebber wel?) want een auto kopen is een emotioneel proces. Het gaat niet om de punten maar om wat de auto met je hart doet… Waar ik me eventueel wel door zou laten leiden is wat een bepaalde journalist ervan vindt. Deze journalist heeft dan een smaak die vergelijkbaar is met de mijne waardoor ik weet dat zijn of haar keuze ook de mijne zou zijn. Dit geldt dan meer voor motorisering overigens dan voor uiterlijk van de auto.
Maar het is blijkbaar voor de fabrikanten nog steeds interessant om een jaar lang deze titel te mogen voeren. De tweede stemronde zal plaatsvinden op 14 november en het officieel aanwijzen van de winnaar op 17 november. Wie gaat de winnaar van vorig jaar, Fiat 500, opvolgen? Ik wil wel een wedje maken om een lekkere fles wijn. Mijn gokje: de Citroen C5 gaat winnen. Wie biedt?

9 Comments on “Car of the Year 2009 – voorspelling

 1. Dan maar de C5. Ben geen fan van Franse auto’s maar de rest is wel erg doorsnee. Ennuh, die Mito, moet dit een verkoopkanon worden? Alfa moet toch beter kunnen qua design.

 2. Er zijn al 10.000 mito’s verkocht ondertussen πŸ˜‰ In het echt komt die neus veel meer uit dan op foto’s. Maar ‘t zal vast wel tussen de Opel, c5 of golf gaan, hele interessante auto’s allemaal. Is die Jury beetje internationaal of zijn het allemaal duitsers en fransozen? πŸ˜›

 3. Je mist de X6? Daar snap ik dus echt niks van…

  Ik heb met het ‘Auto van het Jaar-circus’ hetzelfde gevoel als bij het Eurovisie Songfestival: het stelt geen zak meer voor en heeft zeker niet meer de impact die het vroeger had.

  Damn… waar zijn de tijden dat een auto als de Porsche 928 auto van het jaar kon worden…
  Ik melancholiek? YEP! πŸ˜‰

 4. Ja, ik vind de X6 toch een bijzondere auto hoor. Dat je hem niet mooi vind, prima, maar de techniek is wel bewonderenswaardig. Het is idd geen auto voor de massa, dat niet nee. Maar dat was die Porsche 928 ook niet. πŸ˜‰

 5. Het is niet dat ik ‘m niet mooi vind, ik vind ‘m LELIJK πŸ˜‰
  En het is heel knap dat ze zo’n mastodont zulke rijeigenschappen mee kunnen geven, maar in mijn ogen is dat net zo logisch als een olietanker scherpe bochten laten maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*