Onder de Carport: Ford Fiesta

Van uiterlijk vind ik de nieuwe Ford Fiesta niet bijzonder: hij ziet er best pittig uit hoor. Maar hij lijkt vooral erg op de Peugeot 207 met die langgerekte koplampen.

De grote ‘muil’ die men bij Peugeot wel voert, ontbreekt hier. Het is werkelijk duizend in een dozijn these days, heren ontwerpers: mijn ogen willen ook wat spannends! Omwille van de commercie doet men elkaar allemaal na. Brrrr… En die kleur… Brrrr…
Maarrrrr…. bij Ford hoef je geen concessies te doen op de luxe afdeling. Binnenin worden je blikken gestreeld door een zeer weelderig dashboard, dat lijkt op het design van een mobiele telefoon. ’s Avonds baadt het in rode sfeerverlichting en zit je veel op de weg, dan is het Launch Pack een aanrader. Hiermee is het net of je constant een assistent bij je hebt, want je hoeft zelfs niet meer aan allerlei knopjes te draaien om de temperatuur te regelen, je radio harder of zachter te zetten of een nummer uit je mobiel te bellen. Hij werkt met voice-control zodat jij je ogen op de weg en je handen aan het stuur kunt houden.

Speciale sensoren waarschuwen je voor die rottige paaltjes bij het inparkeren en het Easy Fuel systeem behoed je voor het per ongeluk tanken van de verkeerde brandstof. Alleen het vulpistool dat erbij hoort, past.
Rijden gaat ook super, hij is vlot (ik had de 1.6 benzine met 120 pk bij me) en stuurt als een droom. Ook in de bochten geeft de volledig elektrische stuurbekrachtiging nog genoeg ‘gevoel’ door aan je handen zodat je het wegdek met je vingers ‘leest’.

De Ford Fiësta is er vanaf €14.100. Het Launch Pack kost €1000.

3 Comments on “Onder de Carport: Ford Fiesta

  1. Ik betrap me er wel eens op dat ik denk dat het iets van deze tijd is dat alle auto’s op elkaar lijken.
    Is natuurlijk helemaal niet waar: dat was vroeger ook al zo. Badge engineering zorgde daar in de jaren ’60 al voor 🙂
    Verder: best een geinig karretje, maar inderdaad niet superonderscheidend of zo. Gewoon een gebruiksvoorwerp en als zodanig is daar blijkbaar niets mis mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*