Slimme mode – smart mode

c-smart-colette1 Tijdens een persreis scoorde ik ooit al eens een stel zwarte smart-teenslippers en ‘s winters hul ik me nog wel eens in een wild gestreepte smart-sjaal. Het ‘kleine slimme’ merk dat gelieerd is aan Mercedes-Benz bewijst nu weer dat auto’s en mode heel goed samen kunnen gaan. Het merk ging sinds kort een samenwerking aan met de concept-winkel-pioniers van Colette. In samenspraak met smart kregen verschillende kunstenaars en modemerken de opdracht een collectors-item op modegebied te vervaardigen: van ieder product worden er maar 150 gemaakt. Schoenen, een T-shirt, een sjaal, sieraden en een tas. Op de ‘nobele’ Rue Sain-Honoré in Paris werd de Colette winkel onlangs geopend en hier kunnen designliefhebbers op drie etages hun hart ophalen. Je vindt er alles wat je designhart sneller doet slaan, van exclusieve mode tot boeken, muziek en elektronische bijzonderheden.
Niet alleen voor dames dus!
De nieuwe smart producten zijn hier ook te koop en voor de ‘groenliefhebbers’ onder ons: alle ontwerpen bestaan uit recyclebare materialen of zijn al gemaakt van gerecyclede materialen.
c-smart-colette-shoes1
Het Braziliaanse merk Melissa maakte deze ballerina-achtige schoentjes in zilver. Voor mannen zijn er ook schoenen van dit merk ism met smart, in matgrijs (kon er helaas geen foto van terugvinden). Ze kosten €45.
c-smart-colette-tas
De tas is van Opening Ceremony, een New Yorks merk en gemaakt van organisch katoen en er zit een smart tool aan vast: een flesopener en een meetlint. Kun je je buikomvang meten nadat je een fles wijn meester hebt gemaakt? Kosten €40.
c-smart-colette-ketting
Maroussia Rebecq, een Parijse kunstenares, maakte voor het merk Andrea Crews sieraden van tweedehands materialen. Het zijn 150 unieke kettingen die je om je hals, als sleutelhanger of tashanger kunt gebruiken. Of aan je binnenspiegel hangen, wat ik dan weer geen aanrader vind. Daar word je toch hypernerveus van? 😉
Ze zijn  €80 per stuk.
c-smart-colette-doek
Bij Lala Berlin ontwierp men deze sjaal van een mix van organische katoen en zijde. Lekker in de cabrio! Ontwerpster Leyla Piedayesh ontwierp het met de natuur, dieren en het paradijs in gedachten.
Het doek kost €180.
De colette und smart collectie is al te koop in de winkel in Parijs en via www.colette.fr zolang de voorraad strekt.

8 Comments on “Slimme mode – smart mode

  1. Smart kwam toch ook min of meer voort uit een combinatie van Swatch (of het moederbedrijf daarvan) en Mercedes Benz?

    Enne… organische katoen… bestaat er dan ook synthetische katoen?

  2. @KR: Ja, daar staat me iets van bij. En je kunt katoen ecovriendelijk en dus ecologisch /organisch verbouwen. En je kunt het met allerlei bestrijdingsmiddelen bewerken en kunstmatig zorgen dat het harder groeit. Dit is dus organisch – zoals het in de natuur gebeurt – verbouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*