Duurste Spyker komt

Toen ik het showmodel van de Spyker Peking-To-Paris voor het eerst op zag – volgens mij een jaar of drie geleden – gaf ik hem meteen de bijnaam ‘ugly duckling’. Maar na wat aanpassingen moet het model nu toch voor een schone zwaan doorgaan. Mijn favo-model van deze fabrikant zal het niet worden, maar hij is in elk geval een beetje netjes ‘opgedroogd’. En het schijnt er nu dan toch van te komen: Spyker brengt de duurste SUV ooit, de D8 Peking-to-Paris op de markt.
spyker-pekingtoparis
Het schijnt dat het model verkocht gaat worden via de online luxe-marktplaats Jameslist voor ongeveer 300.000 dollar. Deze SSUV (Super Sport Utility Vehicle) had in zijn concept-vorm een V12 onder de kap, maar zal voor productie een V8 aangemeten krijgen. Het model zal naar verluid kort na de Frankfurter Motor Show in september op de markt komen en wordt helemaal naar de wensen van de respectievelijke klanten gestyled. Het model herinnert aan Spykers deename aan de legendarische Peking-To-Paris race in 1907. Het ongelofelijk luxueuze interieur bestaat helemaal uit handschoen-zacht leder.

ptp1

ptp2

ptp3

ptp4

7 Comments on “Duurste Spyker komt

 1. Daar kan (en wil) ik me even helemaal niets bij voorstellen. 😉
  Ik denk liever aan het effect van luchtige rokjes boven een ventilatierooster (à la Marilyn Monroe, maar dan wat meer van deze tijd)…

 2. Jaja, KR heeft wel style 🙂
  Maar ik moet je zeggen dat ik in Dubai destijds wel wat aardige exemplaren – niet in jurk, maar gewoon in pak – ben tegen gekomen. Prettige types qua looks. Alleen nemen ze zichzelf zooo serieus… Da’s dan weer een afknapper.

 3. Tja, goed geklede mannen… Leuk hoor, maar ik kan er niks mee 😉
  Geef mij maar een elegante vrouw met mooie benen, lang haar… Oh wacht, die heb ik al! 8)

  En mensen die geen greintje zelfspot hebben: vermoeiend!

 4. Ik drink af en toe en dan moet ik het wel lekker viednn. Het liefst ook unieke smaakjes, want appelsap drankjes doen me niks. Kan ik inderdaad net zo goed gewoon appelsap gaan drinken. Gezelligheid werkt ook mee, maar als ik het niet lust, dan drink ik niet.Ik heb e9e9n keer met opzet aangeschoten geraakt en daarna e9e9n keer met opzet dronken geraakt. Om te voelen hoe het voelt. Aangeschoten raken kost mij moeite (ik drink blijkbaar te langzaam) en dronken zijn vond ik niet zo leuk. Dus ik hou het bij een maximum van drie (meestal 1 of 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*