Slimme autoverzekering

Slimme autoverzekering

Verzekeringen: het is een noodzakelijk kwaad waar ook de slimste en beste autovrouwen niet onderuit kunnen. En… ongelukken zitten in een klein hoekje… Het enige wat je kunt doen is zorgen dat je er zoveel mogelijk op bezuinigd. Hier wat tips.

Tip 1. Kies een dekking die bij jouw auto en situatie past

De WA-verzekering is wettelijk verplicht, maar enkel deze afsluiten is alleen handig als je bijvoorbeeld een oude auto rijdt die niet zoveel meer waard is. Is je auto jonger dan 4-5 jaar, dan is het meestal wel handig zijn om WA-plus beperkt casco of een Allriskverzekering af te sluiten. Om te checken welke het meest geschikt is voor jouw auto en situatie kijk je dus naar de leeftijd en dagwaarde van je wheels.

AudiA3cabrio-viola

Tip 2. Betaal in één keer

Verzekeraars geven vaak korting als je de jaarpremie voor je autoverzekering in een keer betaalt. Voor het in rekening brengen van maandelijkse bedragen, rekent men namelijk een (kleine) toeslag voor de administratiekosten. Als je dus slim bent, zet je maandelijks iets opzij voor je autoverzekering zodat je op het moment dat de factuur binnen komt, het hele bedrag in een klap kunt voldoen.

Tip 3. Let op dubbele dekkingen

Bekijk goed of je niet dubbel verzekerd bent. Dit kan voorkomen als je aanvullende verzekeringen overweegt. Je denkt bijvoorbeeld misschien dat passagiers niet onder de WA-dekking van je auto vallen. Waardoor je een inzittendenverzekering wilt afsluiten. Maar dit is dus niet nodig.

Tip 4. Verzeker eventueel extra accessoires mee

Controleer de polisvoorwaarden of de verzekeraar accessoires van de auto meeverzekerd of niet en tot welk bedrag. Accessoires die op de auto zaten op het moment dat deze de fabriek verliet zijn standaard gedekt binnen de autoverzekering. Accessoires die op een later moment aan de auto worden toegevoegd zijn niet standaard meeverzekerd. Deze kun je extra verzekeren met een accessoire dekking.

Tip 5. Vergelijk het aanbod

Heb je de juiste dekking (WA, WA Casco of Allrisk) gevonden, dan ga je op zoek naar autoverzekeringen met de juiste service. Wat vind jij belangrijk? Iedere verzekeraar heeft weer andere voorwaarden. Ook doordat je situatie met de tijd veranderd – je auto komt boven een aantal levensjaren, je verhuisd of komt zelf boven een bepaalde leeftijdgrens uit – dan kan het een goed moment zijn om je verzekering aan te passen, of om over te stappen. Checken of je autoverzekering nog up to date is, kan tegenwoordig gemakkelijk op een vergelijkingssite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*