Scheten schadelijker dan uitlaatgassen

Wist je dat het methaangas in scheten – van dieren en van mensen – slechter voor het milieu is dan de uitlaatgassen van auto’s? De meesten onder ons waarschijnlijk niet, daarom bedacht men bij Toyota voor een advertentiecampagne deze grappige uiting.

toyota-scheet-advertentie

Het milieu help je dus vooral door geen of minder vlees te consumeren. Er hoeft dan niet zoveel vee te worden gefokt, wat ook weer ten goede komt aan de dieren zelf die veel te vaak worden gezien als ‘dingen’ in plaats van levende wezens en die het recht hebben op goede behandeling. Net als jij en ik.
Kortom: wees niet tegen de autoindustrie, wees tegen de overproductie en overconsumptie van dieren. En help mee door die karbonades en biefstukken die je ‘s avonds eet, te vervangen door andere voedingsmiddelen. Er is genoeg op de markt, ik spreek uit ervaring. (Wie meer wil weten, mailt me maar).

5 Comments on “Scheten schadelijker dan uitlaatgassen

  1. Midas Dekkers schrijft in een van zijn boeken dat het krijgen van een kind de meest vervuilende (en kostende) gebeurtenis is in een mensenleven. Moet je eens kijken naar die enorme berg luiers die je in het eerste jaar (ofzo) wegmikt, bijvoorbeeld. Dus: geen kinderen krijgen is het meest milieuvriendelijk. Wat de uitstoot aan methaangas betreft: als je minder vlees eet heb je daar ook minder last van 😉

  2. Ben al een jaar of 40 geleden gestopt met vlees eten. Om te compenseren dan toch maar een G-labeltje gaan rijden… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*