Renault Zoe Preview: wellness-wonder op wielen

Zoe concept-3In de showcar van Renault, de Zoe, vond ik een aantal leuke details, waarvan ik hoop dat ze ook op de productiemodellen zullen zitten.  Het zijn wellness-hulpmiddelen, het eerste is een huidvriendelijke airco waarvan je vel niet uitdroogt, het vernevelt vochtinbrengers. En: het verspreid actief geuren die bij het moment passen. Ontspannend als je na het werk naar huis rijdt, en opwekkend voor als je ‘sochtends in de file staat.

Zoe concept

Nu kan vocht helemaal niet van buitenaf in de huid worden ‘ingebracht’ – al wil de beautyindustrie je dat natuurlijk wel graag laten geloven. Je kunt je huid alleen van binnenuit voeden en bevochtigen, en dus is het zaak dus om gezond te eten en genoeg te drinken. Maar het is een aardige vondst voor in een auto. Het verbaasd mij niet dat het systeem is ontwikkeld in samenwerking met L’Oreal. 🙂

Zoe concept-4

Wat mij nog meer aanspreekt is het innovatieve gadget dat is gemaakt in samenwerking met Philips (!) en dat doet denken aan het wake-up light (superuitvinding trouwens voor de donkere dagen die eraan komen, ik zweer erbij). Je hebt hiermee lichttherapie aan boord dat straalt vanuit het centrale display en dat je energie stimuleert en zo het gevoel van welbehagen achter het stuur vergroot. 

Zoe concept-2

De Zoe Preview wordt gezien als de opvolger van de Clio en volgens zijn makers blijft 90% van deze concept intact bij het productiemodel dat halverwege 2012 op de markt moet komen. Het model heeft een 82 pk sterke elektromotor aan boord, die op drie manieren kan worden opgeladen: stopcontact (6-8 uur), speciale publieke straatlaadsystemen (in 30 minuten 80% lading) en het quickdrop systeem waarbij de accu bij speciale stations wordt verwisseld.

1 Comment on “Renault Zoe Preview: wellness-wonder op wielen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*