Porsches hybride Paradepaard

Nog zo’n blikvanger op de Salon van Geneve was uiteraard de 918 Spyder van Porsche. Ik heb er de tijd voor genomen en ben pal tegenover hem op een verhoogd trapje gaan zitten om hem te bewonderen. Wat een hypnotiserende aanblik was dat!

918 spyder boven

Als zich genoeg kopers melden, wordt hij gemaakt, zo wordt gefluisterd. Het gerucht gaat nu dat Porsche actief bezig is om via dealers aan haar klanten te vragen of ze hardcore cash willen neertellen voor deze spectaculaire hybride auto. Naar verluidt zei Porsches R&D chief Wolfgang Dürheimer een dezer dagen dat het bedrijf erg blij zou zijn als ze ongeveer 1000 orders kunnen schrijven. Ik denk zomaar dat dat wel gaat lukken. Men heeft het bij Porsche begin jaren 2000 tenslotte al eerder geflikt, met de Carrera GT.
Hier wat eyecandy. Enjoy!

918 spyder-achter 2

918 Spyder 2

918 spyder - v

918 spyder 3

918 spyder

918 spyder -a

918 spyder - int

5 Comments on “Porsches hybride Paradepaard

  1. Gelukkig kunnen ze bij Porsche dus nog wel echt prachtige auto’s bouwen!
    Lijnen doen me wat aan de Lotus Elise denken, en daar heb ik een groot zwak voor…

  2. Echt geweldige auto, modern maar toch met old-skool lijnen. Elegant en bruut tegelijk. En ik ben eigenlijk niet zo’n Porsche-fan, maar dit……ff andere koek.

  3. Een wagen die me wel weet te charmeren. Alleen is het ook weer niet helemaal wat we wensen, met die hybridetroep (lees zware batterijen) is hij toch nog vrij zwaar. Niet slecht maar het had nog zoveel puurder kunnen zijn…

  4. Bijzonder straf product van Porsche. Wanneer je deze auto in cijfers vertaald ziet sla je pas helemaal achterover. Nu moet je die waarschijnlijk wel met een korreltje zou nemen, maar alsnog is dit indrukwekkend materiaal. Misschien niet de mooiste hypercar, maar zeker wel de meest innovatieve. Kudos voor Porsche!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*