Harley’s nieuwe bobber

Ondanks allerlei geruchten dat het merk Harley Davidson in de uitverkoop staat, brengen ze zo nu en dan een ‘nieuw’ model uit. Hun ‘nieuwste’ is net aan komen bobben: hij heet de Forty Eight. Het is een factory custom die gebouwd is op basis van de hot rod Sportster.

HD-Forty Eight 2
De Forty-Eight heeft met zijn lage zadel en de klassieke 7,95 liter ‘peanut’ brandstoftank het postuur van een bulldog, wat versterkt wordt door het zwarte, gepolijste Evolution 1200 cc, in rubbers gemonteerde, V-Twin motorblok.
Het lage solozadel, de spiegels onder het stuur (under-bar), het spatbord met zijn strakke belijning en de vette ballonbanden benadrukken de gestroomlijnde customisation van de Forty-Eight.

HD-Forty Eight1

In de persmap weten de PR-menschen te melden dat deze custom motorfiets vooral een jonge doelgroep aan weet te spreken. Ik denk dat het vooral de beter bedeelde doelgroep – en dat zijn meestal niet de jonkies – aanspreekt. Want deze Forty-Eight kost in Nederland 11.895 euro. Hij is er in de kleuren ‘Vivid Black’ ‘Brilliant Silver Pearl’ en ‘Mirage Orange Pearl’.

HD-Fourty Eight 3

3 Comments on “Harley’s nieuwe bobber

  1. Vinnum gaaf. Ben helemaal geen HD rijder, vind het over het algemeen chroom-rukkers maar deze vind ik mooi. Al lijkt het me nog steeds niet lekker rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*