Alfa Romeo by Pininfarina

Op de salon van Geneve had iedereen het over die geweldige Alfa-concept van de makers van Pininfarina: de 2uettottanta (spreek uit: Duetto Tanta). Zij hebben voor het 100-jarige bestaan van het merk een showversie gebouwd die wat mij betreft in ieder geval de juiste blik in de koplampen kreeg: een lekker gemene, geknepen ‘oogopslag’.

Alfa 2uettottanta 2

Ik ben nog steeds gek op mijn GT, maar de laatste jaren konden de Alfa-makers me niet bekoren. De Mito heeft wat mij betreft een Fiat-face en dat schreef ik ook op (scroll naar pagina 14)- blijkbaar tot grote irritatie van de PR-menschen aldaar. Die me de laatste tijd niet meer op gezellige cappuchinootjes tracteren, maar op koude blikken. Maar een eerlijke mening mag gezegd en wat mij betreft moet een Alfa op een Alfa lijken en geen suf ‘gezichtje’ krijgen omdat men bij Fiat meer aan vrouwen wil gaan verkopen. Vrouwen, die zogenaamd van ‘zoete gezichtjes’ houden. Met de 2uettottanta gaat het weer de juiste kant op met de pure lijnen en jippie: die heerlijke, arrogante blik. Ik vind deze spider van alle kanten mooi en dat komt niet zo vaak voor. In de nieuwe Autovisie zie je deze week een uitgebreid artikel door collega Wim Oude Weernink over deze mooie concept plus gesprek met de makers. Wat ons betreft mag-ie in meteen in productie. En dat geldt ook voor de heerlijke over-the-top coupe-concept van Bertone, die ik al eerder noemde.  

Alfa 2uettottanta 1

5 Comments on “Alfa Romeo by Pininfarina

  1. alfa romeo bestaat toch 100 jaar?

    verder 1 van de meest geslaagde concepts van de laatste tijd.. zonder veranderingen in productie

  2. Waar kan ik hem bestellen? Dit is een teken dat er nog hoop is voor de liefhebbers van blitse Alfa’s. Wat een wagen! In productie nemen, In productie nemen, In productie nemen, In productie nemen, In productie nemen, In productie nemen, …nieuwe mantra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*