Peugeot RCZ

Peugeot RCZIk veerde laatst op bij het zien van een nieuwe Fransoos: met de RCZ staat Peugeot weer op mijn netvlies. De overgrote muil – die ik zo lelijk vond –  is met dit model overboord gekieperd, hier staat een snelle coupe. De 2+2beenlozen-zitter is er vanaf 32.990 euro en gaat Audi’s TT naar de kroon steken. Ik ga hem overmorgen rijden, dus dan meer details. Nu alvast wat algemene info.

De RCZ (naam had wat spannender gemogen wat mij betreft) is straks leverbaar met drie motoren: allereerst met de 1.6 turbo met 156 pk, later ook met 200 pk en een 163 pk sterke 2.0 liter diesel. De motoren doen het allemaal samen met een 6 bak en voor de benzinevarianten is er tzt ook een automaat beschikbaar.  

Peugeot RCZ2

Er is maar een uitrustingsniveau, maar dat is dan ook meteen fraai met 18 inch lichtmetalen velgen, licht- en regensensor, parkeerhulp voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Hill Start assist en … wat mij betreft het leukste …. de snelheidsafhankelijke achterspoiler.

Peugeot RCZ4

Hij komt als eerste op de Europese markt met een actiemodel ‘Limited Edition’ van 200 genummerde exemplaren die ongeveer 10.000  meer kosten dan de ‘gewone’. Je hebt dan allerlei bijzondere extraatjes zoals een dak afgewerkt met  carbonfiber en dakbogen in blackchrome finish, speciale lak, speciaal leer en 19 inch lichtmetaal met zwartgespoten remklauwen. 

Peugeot RCZ3

Later deze week meer info over deze bijzonder fraaie Fransoos.

2 Comments on “Peugeot RCZ

  1. Probeer vooral een 200 pk vast te krijgen. Die heeft een andere chassisafstelling dan de rest en rijdt daardoor veel leuker.

  2. Hm, ik zie nog steeds een grote smoel hoor (en niet enkel die van mij in de spiegel :p). Zal de wagen een kans geven, maar zie hem niet meteen (mijn favoriet) de TT verslaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*