Doe mij maar een Veyron…

Bij mij beginnen de vakantiekriebels heel voorzichtig de kop op te steken. Ik moest daarbij denken aan een artikel dat ik onlangs schreef over de Duitse touroperator ‘Loeven Sportwagen Touren’. Het is Europa’s nummer één als het gaat om toeristische tours met sportwagens. Ik had een leuk gesprek met de eigenaar Reinhard Loeven die me meer over zijn reizen vertelde.

VeyronTour

Eigenaar Reinhard Loeven uit het Duitse Freiburg behaagde in een tiental jaren al honderden sportwagenfans en nam vorig jaar zelfs een witte Bugatti Veyron op in ‘zijn’ huurcollectie voor het maken van hun droomreis ‘Tour des Niveaux’ geheten. Loeven zet daar wel een kanttekening bij: “Het huren van een Veyron kost een slordige 12.000 euro per dag, men moet hem minimaal 10 dagen huren en dan heb ik het nog niet eens over het hoge verzekeringsbedrag dat moet worden afgetikt voor de huur van deze ruim een miljoen euro kostende sportwagen. Van die som alleen al kun je een heel aardig uitgeruste Porsche 911 kopen. Er blijkt dus in de praktijk weinig vraag naar de Veyron. De Porsches en Ferrari’s doen het daarentegen uitstekend bij mijn clientèle.”

loeven

Loevens gasten bestaan voornamelijk uit beter gesitueerden, maar hij krijgt ook wel eens stellen die eenmalig hun droomreis willen maken. De herinnering blijkt, hoewel er dan flink gespaard moet worden, onbetaalbaar.
De zevendaagse reis begint voor Loevens Europese gasten in Genève en voor de Amerikanen in Zürich en voert de kleine groepjes deelnemers – nooit meer dan vijf stellen die dagelijks van auto mogen wisselen – dwars door de Zwitserse Alpen naar de Côte d’Azur.

loeven3

De route omvat de fameuze Col d’Iseran en ’s werelds hoogste Alpine-berg. Rijden door dit soort adembenemende landschappen krijgt een extra dimensie als je het doet in een bijpassende, adembenemende sportwagen. Een deelnemer verwoord het treffend: “Je voelt je een paar dagen Richard Branson, Jeremy Clarkson en Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem tegelijk.”

loeven2

Op uitzichtpunten stop je om van de oogverblindende uitzichten vanaf de wegen rondom de Mont Blanc en de zeegezichten van Grande Corniche tussen Nice en Menton te genieten. En van een picknick, want er blijkt toch nog behoorlijk veel lekkers in zo’n kleine sportwagenkofferruimte te passen. Voor de ‘echte’ bagage rijdt er tijdens deze trip uiteraard een begeleidingswagen mee. Fotokaartjes in digitale toestellen maken overuren en raken snel vol: jij achter het stuur, jij op de bijrijdersstoel, jij naast de auto… En dan die uitzichten!

veyrontour-opener

Het accent ligt bij Loevens reizen vooral op de sfeer, het goede gezelschap en de gastronomie. Logeren doet men in de meest luxe boutique hotels die veelal ook nog historisch interessant zijn en er wordt er op z’n Michelin’s gegeten en gedronken. De prijzen beginnen (exclusief wijn) dan ook bij €5.200 p.p. bij gebruik van de eigen sportwagen. Huur je er een auto bij, dan stijgt de prijs al gauw naar zo’n €18.000 p.p. Voor meer info over deze reis kijk je op HIER.

4 Comments on “Doe mij maar een Veyron…

 1. Hmm, net mijn bonus over 2010 gekregen en daar kan ik nog niet eens vanuit eten. Iemand nog behoefte aan een inkoper met ICT/resourcemanagement achtergrond? Target driven, want de wereld is wat duurder geworden.

 2. Volgens mij hangt het af van de locatie waar zo’n Exclusieve tot SuperExclusieve auto’s-(Kunstwerken) verhuurd worden.

 3. Voor degenen onder ons die met drie niveau’s minder ook genoegen nemen is Sportwagentour misschien een alternatief. We blijven onder de €400,- voor een dagje touren, maar dan wel inclusief een Lotus Elise én Porsche Boxster. Liever een zevendaagse rit, ook dat kan in overleg.
  Kijk maar eens op sportwagentour.nl en vertel ons wat je er van vindt. Commentaar is zeer welkom.

 4. Hallo allemaal,

  bij ons is rijden met de Bugatti Veyron mogelijk door deel te nemen aan The Veyron Adventure 2011. Daarnaast bestaat ons wagenpark uit onder meer de F430 Spider, de California, Gallardo Spider, Rolls Drophead en meer.
  Evenement op maat? Ook dat is bij ons mogelijk.
  Verder natuurlijk wel een heel mooie rit die Loeven organiseert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*