Peugeot 207 CC

Hitpotentie
De oude Peugeot 205 was een hit, zijn opvolger de 206 was hot en nu staat er weer een klapper in de showrooms van het Franse merk: de 207 CC.
Deze Coupé Cabriolet is groter, rijdt lekkerder en is zelfs nog knapper dan zijn voorgangers. Zonaanbidsters die ermee naar het zonnige zuiden willen toeren zitten goed, want de bagageruimte is flink groter geworden.

peugeot207cc.jpg

Het stalen dak klapt met een druk op de knop in 25 seconden open en dat kan nu zelfs tijdens het rijden, mits je niet harder gaat dan 10 km/h.
Ik test de duurste versie, de Féline waarvan niet alleen de stoelen maar ook het dashboard is opgeleukt met karamelkleurig leer en mooie afgestikte naden.

peugeot207ccinterieur.jpg

De 1.6 turbomotor maakt parmantige brul-geluiden en de 150 paarden onder de kap reageren als door een wesp gestoken als ik het gaspedaal indruk. Zeer veilig is de 207CC ook. Mocht je een koprol maken, komen de verchroomde rollbars achter de hoofdsteunen omhoog. Hij heeft extra versterkte voorstijlen zodat je bij botsingen van opzij niet geplet wordt. En hij heeft twee airbags voor, twee dubbele zijairbags en een knieairbag in de stuurkolom.
De Peugeot 207 CC is er vanaf €23.300

1 Comment on “Peugeot 207 CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*