Audi in de prijzen

En weer heb ik Duits nieuws (zou het door mijn Duitse bloed komen?): de Audi TT en de RS4 hebben van World Car of the Year beide een belangrijke onderscheiding gekregen. De TT werd uit 28 auto’s gekozen tot World Car Design of the Year en de RS 4 kreeg de eervolle titel World Performance Car of the Year.

auditt.jpg

De hoofdprijs ging naar de Audi TT omdat de jury de manier waarop de originele ‘Bauhaus-styling’ naar een moderner ontwerp evolueerde, zeer geslaagd vond. Bovendien prezen de internationale journalisten de manier waarop Audi meer ruimte in het passagierscompartiment wist te creëren. Overigens is deze onderscheiding niet de eerste voor de TT. De sportieve coupé kreeg ook al awards van onder meer Top Gear, AutoBild en ADAC Motorwelt.

audirs4.jpg

De RS4 verdiende vooral lof voor de quattro-aandrijving, de bouwkwaliteit, en zijn 420 pk sterke V8. De prestaties van de auto zorgden voor veel enthousiasme, maar ook het prachtige geluid van de V8 leverde een speciale vermelding in het juryrapport op. Ook voor de RS4 was het niet de eerste keer dat hij (internationaal) in de prijzen viel. Hij kreeg al eerder onderscheidingen van het Britse Top Gear, het Duitse Sport Auto en het Australische Motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*