Parel in boekenland

BoekSchaffhausen-CoelhoVind je dit bijzondere, 536 pagina’s tellende en 4 kilo wegende boekwerk onder de kerstboom, dan weet je dat de gever zeer goede smaak heeft. Het heet ‘IWC Schaffhausen. Engineering Time since 1868’ en het geeft een overzicht van de fascinerende geschiedenis van het Zwitserse horlogehuis dat nauwe banden onderhoudt met de auto-industrie.

BoekSchaffhausen

Niemand minder dan Paulo Coelho (zie foto bovenin)werd bereid gevonden om hiervoor – op zijn kenmerkende poΓ«tische wijze – het ontstaan van de zes productfamilies te beschrijven. Striptekenaar Enki Bilal omlijst het geheel met treffende illustraties.
BoekSchaffhausen2

‘IWC Schaffhausen. Engineering Time since 1868’ is er in het Engels, Duits en Frans. Het kost € 170 en is verkrijgbaar via deze link en in de betere boekwinkel. Voor een impressie kijk je hier.Β 

BoekSchaffhausen3

17 Comments on “Parel in boekenland

 1. Nee hoor, hoezo?
  Trouwens: hoe groot denk jij dat een kabouter is? Daarover schijnen de meningen namelijk nogal uiteen te lopen. πŸ™‚

 2. Jonge lezertjes geloven wellicht nog in de Klaas en Claus. Ik weet helaas inmiddels hoe de vork in de steel zit πŸ˜‰

  Het formaat van een kabouter… *pakt even een boek van Rien Poortvliet voor de exacte maten* :mrgreen:
  Hoezo eigenlijk?

 3. Hangt de grootte van een kabouter niet samen met de afmetingen van je tuin, of praat ik nu poep? πŸ˜€

 4. Zie je: iedereen heeft daar wel een mening over. πŸ™‚
  @Eric: we hebben het hier niet over beeldjes he, maar over echte kabouters en elfenspul enzo. Maar ik kan je volgen als je zegt: de grootte van de kabouter hangt van je eigen perspectief af. Bij mij komt een volwassen kabouter tot aan mijn knie (ongeveer 40 cm schat ik). En een elfje zoals Tinkerbell is ongeveer 6-8 cm.
  @KR en Bart: Rien had uiteraard ook zijn eigen perspectief, was inderdaad grappig, maar ik ben meer van de Tolkien-achtige schepsels, de Hobbits, Gollums (briljant) en ook Gremlins enzo.
  Ehm, ik zal op Facebook een Kaboutercommunity oprichten. Kunnen we het hier on topic houden. Mijn eigen dwalinkje, excusez daarvoor. 😳

 5. Bééldjes, Viola? Oh ****, dan ben ik dus behoorlijk gen***d door die verkoper… vond het al vreemd dat er hoegenaamd niets gebeurde in de tuin terwijl er ik er toch kabouters met een kruiwagen en een grasmaaier had neergezet… nou, bedankt voor de tip. Ik ga verhaal halen bij Rien.

 6. Haha, da’s leuk Eric. Toch wel leuk om af en toe off-topic te gaan he? πŸ™‚
  Ik wist trouwens niet dat je Derk Ogilvie achterna wilde, zo zie je maar weer, daar komen de ambities uit de mouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*