Fords paard van licht

De meeste automerken hebben redelijk gemakkelijk herkenbare logo’s en voor sommige modellijnen zijn er zelfs zeer speciale in het leven geroepen. De Mustang is een goed voorbeeld hiervan en inmiddels projecteert men bij Ford dit imago zelfs verder. Letterlijk. Op de nieuwe Mustang die in 2013 op de markt komt, heeft men namelijk een mini projector lampje in de zijspiegel gemonteerd dat de vormen van het gallopperende paard op de grond naast de auto projecteert zodra je de portieren ontgrendelt.

Dit plaatje van licht lijkt een simpele uitvinding, maar blijkbaar waren de Dearbornse ontwerpers er lang zoet mee, het schijnt zelfs dat er zes of zeven designs de revu passeerden totdat ze de juiste gevonden hadden. Het resultaat is dan ook erg grappig. Je kunt je natuurlijk afvragen wat het voor nut heeft, dit is een goed voorbeeld van een volkomen esthetische gimmick. Maar volgens mij gaat dit wel navolging krijgen in de rest van de industrie.

2 Comments on “Fords paard van licht

  1. De Range Rover Evoque heeft ook zoiets: wanneer je de deuren ontgrendelt, wordt vanuit de buitenspiegels een gestileerd profiel van de Evoque op de grond geprojecteerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*