Film motor

Begin vorig jaar verloor ik me volkomen in de Millenium trilogie. De drie thrillers van de helaas veel te vroeg overleden Zweedse schrijver Stieg Larsson worden ook verfilmd, de eerste kwam in 2009 al uit: The Girl who kicked the horneds nest (In het Nederlands: Mannen die Vrouwen haten). De volgende, The Girl with the Dragon Tattoo (In het Nederlands: De Vrouw die met Vuur speelde) gaat in Nederland in de laatste week van januari 2012 in premiere.
In ieder geval is de hoofdrol Lisbeth Salander (een geweldige rol van Noomi Rapace) een motorrijdster en het schijnt dat de filmstudio haar in eerste instantie wilde voorzien van een moderne bike.

Maar daar stak degene die gevraagd was om voor de filmmotor te zorgen een stokje voor: Lisbeth  – die in de film bepaald geen rijke dame is – zou veel authentieker overkomen als ze juist op een oudje zou rondrijden. Aldus werd deze Honda CB 350 uit eind jaren ’60 voor haar gemaakt.

De makers hadden slechts een maand de tijd om drie identieke motorfietsen klaar te krijgen. Ze werden gestript, opnieuw gespoten, kregen nieuwe remmen, een nieuwe versnellingsbak en de motoren zelf werden totaal gereviseerd.

De boeken worden in de States ook verfilmd, met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen. Hier alvast een voorproefje van de Zweedse versie van het tweede deel van de trilogie, ik kan niet wachten!

3 Comments on “Film motor

  1. nou dacht ik tot 10 seconden geleden dat ik aardig goed was met engels..

    maar dat ”dragon tattoo” veranderd in ”met vuur spelen” snap ik niet 😆 maarja, dat is het nadeel van films vertalen.. net zoals voice over, engels playbacken en er komt Nederlands geluid uit..

    owja, leuke motor 😉

    • Klopt, de Nederlandse vertalingen van de titels lijken nergens op. De eerste heet in het NL ‘Mannen die vrouwen haten’.
      Wellicht goed voor de verkoopcijfers, maar The Girl With The Dragon Tattoo spreekt mij meer aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*