Opels superstoelen

Lekker zittende stoelen zijn voor mij stoelen waarin je je lijf niet voelt. Zooo belangrijk in een auto. De auto kan nog zo lekker rijden, als je constant zit te schuiven dan houdt het gewoon op. Ik gaf er zelfs ooit een prachtige Maserati dikke minpunten voor.

Nu er bij Opel een nieuwe wind is gaan waaien, wordt er ook meer aandacht besteed aan de stoelen. Niet dat je in een Opel nou voorheen niet lekker zat, maar het merk wil nu premium uitstralen en daar horen ook Porsche super stoelen bij. Je kunt ze gemakkelijk instellen, ook in hoogte en lengte en ze hebben een betere kantelinrichting, een in vier richtingen elektrisch verstelbare lendensteun, ergonomische contouren met een ultieme zijsteun en zogenoemde ‘foampads’ die het lichaam optimaal ondersteunen.

Deze Porsche sportstoelen behoren volgens de Duitse federatie van ruggendokters samen met die van Porsche tot de beste op de markt. En laat ze daarnaast nu ook nog eens erg veilig zijn. Het blijkt uit botsproeven die TNO heeft uitgevoerd samen met EuroNCAP, het Europese testinstituut voor de veiligheid van auto’s. Beide organisaties onderzochten de voorstoelen van 25 nieuwe modellen en concludeerden dat 80 % niet de gewenste bescherming biedt. De voorstoelen van de Opel Insignia – Auto van het Jaar 2009 – bieden volgens EuroNCAP echter uitstekende bescherming bij een aanrijding van achteren.
Volgens de onderzoekers is een goede autostoel voorzien van een hoofdsteun die zo dicht mogelijk achter het hoofd van de inzittende staat. (Superonhandig met een haarklem in of een paardenstaartje trouwens). De bovenkant van de hoofdsteun moet zich minimaal op dezelfde hoogte als de bovenkant van het hoofd bevinden. De steunen in de Insignia zijn actief en vier kanten op verstelbaar zodat je bij een botsing minder kans hebt op whiplashletsel.
Deze Porsche superstoelen zijn voor € 475,- optioneel verkrijgbaar in de Edition- en de Business-uitvoeringen van de Opel Insignia.

7 Comments on “Opels superstoelen

  1. Het lijkt mij vanuit veiligheidsoogpunt niet zo verstandig om met een klem in het haar te gaan autorijden. Als de stoel van Opel er voor zorgt dat je je haar los doet heb je bij een ongeluk geen kans dat je speld letsel veroorzaakt..

  2. Ja, maar wat als je die speld nu juist indoet om je haar uit je ogen te houden zodat je de weg goed kunt zien? 😉 Kaalscheren dan maar?

  3. Helemaal correct. Maar ook aan die paardenstaart-hoofdsteunen – met een soort uitsparing in het midden – zit een probleem. Want nu kun je niet meer lekker naar links en rechts kijken…! Get it? Hij zat namelijk verticaal. Misschien moet de uitsparing horizontaal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*