Onderzoekje: mobiel parkeren bespaart tijd

Inparkeren-paalnummerLoop jij nog naar een parkeerpaal om te betalen voor parkeren in grote steden? Ik gebruik al een tijdje SMS Parking, erg handig. Je parkeert en sms’t je kenteken en het paalnummer naar de aanbieder. Kom je terug, dan sms je de Q van Quit. De factuur krijg je thuis of wordt automatisch afgeschreven. Een andere mobiele parkeeraanbieder Park-Line liet een onderzoek uitvoeren onder 1000 automobilisten over parkeergedrag. Daar kwam van alles uit, onder andere dat je tijd bespaart als je mobiel parkeert. Maar ook dat 84% van de Nederlandse parkeerders de parkeermeters onduidelijk en moeilijk te begrijpen vindt. En dat in A’dam parkeren door 86% van de Nederlanders als stressvol en onprettig wordt ervaren. Na Amsterdam gelden Den Haag en Rotterdam als meest stressvolle parkeersteden. 77% van de ondervraagden gaf dit aan.

Inparkeren-chicago

Opvallend is dat vrouwen vaak betalen voor het parkeren. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen geeft aan het betalen op zich te nemen en het parkeren aan de man over te laten. (Die rijdt op dat moment waarschijnlijk, je gaat niet even van plaats wisselen om te parkeren, lijkt me). Mannen geven vaker aan beide klussen op te pakken (73%). Ik geloof de vrouwen, haha. En: 2% van de mannen zegt dat ze niet parkeren en niet betalen, zij laten alles aan de partner over.

Inparkeren-fiets

Nog meer weetjes uit dit onderzoek: 

-Men betaalt vaak teveel aan parkeergeld tijdens het winkelen (71%). 47% schat de parkeertijd te ruim in tijdens het boodschappen doen en 38% met een restaurantbezoek.

-In Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland krijgt men meer parkeerboetes dan in overige provincies.

-Parkeren in de eigen woonplaats en woonwijk wordt als meest prettig ervaren door de Nederlandse parkeerder. Bijna tweederde van de respondenten geeft aan het parkeren op die plekken als prettig of zelfs als plezierig te ervaren.

Inparkeren-vrouwen

Ook grappig: eigenaren van busjes en sportwagens durven het langst zonder te betalen te parkeren, resp. 10 en 13 minuten.

5 Comments on “Onderzoekje: mobiel parkeren bespaart tijd

 1. Ja, smsparking heb ik ook eventjes gehad, maar dat is alleen voor Adam. Met Park-line kan ik ook in Haarlem, Rdam en Den Haag terecht en volgens mij nog veel meer steden. Maar ik kom voornamelijk in deze vier steden. Is inderdaad heel erg handig!

 2. Ik ben eigenlijk tegen SMS-betalen !
  Mensen worden verplicht een GSM aan te schaffen, er moet nog steeds een keuzeoptie bestaan. Ook al heeft iedereen een gsm, mag men niet verlangen dat iedereen hem altijd meedraagt.
  Tijd vind ik een flauw excuus ! Vroeger werden er betere afspraken gemaakt .

 3. Steven, er is niets verplicht. Je kunt gewoon contant of met je chipknip blijven betalen. Het is gewoon handig. En ik vraag me af of er nog mensen zijn zonder gsm…

 4. Neen inderdaad iedereen heeft tegenwoordig een
  mobiele telefoon maar niemand vraagt zich af in
  hoeverre de straling gevaarlijk is voor de gezond-
  heid !
  Ik weet ook dat het sms-betalen niet verplicht is, maar ik vind het alleen spijtig dat het motief “tijd”
  altijd te pas en te onpas wordt gebruikt .

 5. Ik denk dat het hier vooral om gebruiksgemak gaat. En als dat gemak ook nog vlotter gaat dan ‘normaal’ betalen, vind ik het super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*