Oldtimers toch ontzien

Liefhebbers kunnen weer opgelucht ademhalen: staatssecretaris Weekers van Financiën (zelf eigenaar van een Peugeot 504) is van plan om oldtimers toch te ontzien voor wat betreft de wegenbelasting. Men werkt aan een regeling hiervoor.

Het is nog onduidelijk hoe dit plan wordt ingevuld, maar het Ministerie denkt aan een vorm van de vaak genoemde 60- of 30-dagenkaart, waarbij je niet vaker dan het genoemde aantal met je auto de weg op mag. Hoe fraude hiermee moet worden tegen gegaan en wie dat gaat controleren, is niet duidelijk. Volgens de berichten wordt dit onderzocht, zowel qua budget als qua uitvoerbaarheid.
Bij Bovag is men in ieder geval optimistisch. Men zegt daar: ‘Dit is exact de oplossing die wij al een tijd aandragen. Je maakt zo een einde aan misbruik van de regeling, maar liefhebbers worden niet gepakt’, aldus een woordvoerder.
Ik vermoed zomaar dat dit weer eens meer gaat kosten dan het gaat opleveren, maargoed, dat is kennelijk hoe politiek werkt. Ik zeg: eerst eens zien wat men gaat doen, dan geloven.

Misschien een goed idee voor onze nieuwe regeringsleiders: denk eerst eens na voordat er iets wordt geroepen. Leg je oor te luister naar wat er leeft bij het volk – jullie kiezers!! En ga dan pas wetten maken. Dat scheelt een hoop negatieve gevoelens.

4 Comments on “Oldtimers toch ontzien

 1. Een 30- of 60-dagen kaart: Wat een ontzettend achterhaald idee. Dat gaat inderdaad meer kosten dan het oplevert, omdat het veel te ingewikkeld is en de handhaving een nachtmerrie wordt.
  Als je wilt dat een maatregel werkt, moet je ‘m zo eenvoudig mogelijk houden. En dat kan wel degelijk!

  De impact van het ondoordachte voorstel is al merkbaar, nog voor de eventuele maatregelen van kracht zijn. Autobedrijven die koopovereenkomsten ontbonden zien worden, afspraken voor de inbouw van LPG installaties (behoorlijk schoon!) in klassiekers die eerst voor vier maanden werk hadden, hebben nu nog anderhalve week werk…

  Ik ben het dus ontzettend eens met je laatste alinea. Dat mag ook gezegd worden 😉

 2. Ach ja, ik ben zo kwaad nog niet. Een goede column doet nu eenmaal stof opwaaien. Is goed voor het creatieve proces, zo bedenken we weer betere oplossingen. 😉

 3. Weer eens een van de grotere blunders van een al jarenlang blunderende regering.
  Laten we nu eerlijk zijn de autobezitter is de dupe van een niet capabel regeringsstelsel met evenzoveel incapabele mensen die zich landsbestuurders noemen.
  Wij automobiel bezitters worden al jarenlang “uitgemolken”. Wegenbelasting???? voor de wegen??? nee hoor om begrotingstekorten mee te dichten. Maar oh,oh,oh, wat zijn we toch blij met die landsbestuurders. Sorry ik heb er geen goed woord voor over, op geen enkel vlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*