Nieuwe Nissan Joke, eh… Juke

Een flinke vleug durf kun je de makers bij Nissan de laatste tijd niet ontzeggen: hoe vinden jullie de Juke? Het model is gebaseerd op de Qazana concept die vorig jaar tijdens de Salon van Geneve werd geshowd. Het model moet een alternatief bieden aan kopers die anders gaan voor een sportieve hatchback.

Nissan Juke

De Juke is volgens Nissan een kruising tussen een SUV en een sportwagen.Hij is ontworpen door de Nissan Design Europe (NDE) in Londen. “De Juke brengt wat avontuur in de markt”, zegt Alfonso Albaisa, Vice President van Nissan Design Europe. “Hij is licht, frivool, stads en anders: eigenschappen waardoor hij een jong en trendy publiek aanspreekt.”

Nissan Juke 2

Ik vind hem wel verrassend en vooral grappig. Of de omgeving er mooier van wordt, weet ik niet. Maar aparter wordt het zeker op het asfalt en dat is iets dat ik ook wel kan waarderen. Hij is niet braaf en voorspelbaar in ieder geval. Grappig wel met die extra koplampen op z’n motorkap, dat geeft hem iets krokodillerigs.

Nissan Juke 3

De designers hebben zich laten inspireren door het uiterlijk van een rally-auto en een strandbuggy. De Juke heeft daarbij volop Nissan DNA, zoals is te zien aan de achterlichten in de vorm van die van de 370Z en stijlelementen die knipogen naar de al even eigenzinnige Nissan Cube. Albaisa: “Hij biedt het beste van twee werelden. Hij is compact van buiten en toch verrassend ruim, robuust en dynamisch en ook praktisch en speels tegelijk. Het is die smeltkroes van schijnbaar onverenigbare tegenstellingen, wat de Juke zo uniek maakt. Het is een crossover die zelfverzekerdheid en stijl uitstraalt. Eigenschappen die we ook verwachten te zien bij de typische Juke-kopers”, aldus Albaisa.

10 Comments on “Nieuwe Nissan Joke, eh… Juke

 1. De designers hebben zich laten inspireren door het uiterlijk van een rally-auto en een strandbuggy.

  Ik vind dat eigenlijk een belediging voor zowel de rally-auto als de buggy… Wanneer mogen we het einde van al die cross-over flauwekul (vleesch noch visch-automobielen!) eens tegemoet zien?

 2. Hmmm… ik zie dat Stevie Wonder Design, Inc ondanks de financiële crisis nog steeds overuren maakt…

 3. Ik ga mijn 2e Qashqai ondertussen hiervoor niet inruilen. Lijkt net een speelgoed auto.
  Afwachten of dit inslaat.

 4. Lijkt me een leuke wagen, ik heb zelf een 100NX gehad was ook lekker op de weg nu rij ik in een Materia. Deze auto maakt te veel herrie, heb nog spijt dat ik het gekocht heb. Ik ga zeker een proef rit mee maken.
  Ziet er best cool uit.

 5. Maakt de Materia zo’n herrie? Mmm, wellicht niet zo goed geisoleerd. Ik heb ‘m nooit gereden. Maar ik vind ‘m van uiterlijk ook geinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*