Nieuwe Honda Civic: strakke schoonheid

De persdagen van de IAA Frankfurt zijn begonnen en mijn mailbox puilt uit van het nieuws. Op deze foto’s zat ik al te wachten: de nieuwe Honda Civic. Tijdens een show gisteravond kwam hij ‘uit de lucht vallen’. Hij is mooi!

Honda Civic-show5

De Civic was een van mijn eerste eigen auto’s ooit. Ik had ooit een zwarte Silverstone-editie met schuifkanteldakje – tamelijk luxe destijds – en speciale velgen. Het model heeft in de jaren die volgden veel verschillende gezichten gehad en die vond ik niet altijd even fraai. Vandaar dat ik na de Silverstone niet wederom bij Honda ging shoppen, maar bij Renault (ik kocht toen een Megane Coupe). Deze is – net als de vorige editie trouwens – wel goed gelukt.

Honda Civic-show1

Hoofd ontwikkeling Misuru Kariya vertelt erover: ‘De nieuwe Civic is 20 millimeter lager en 10 millimeter breder dan het huidige model. Het vinden van de juiste verhoudingen was de grootste uitdaging tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Civic. We hebben het sportieve karakter van het ontwerp benadrukt met een zuivere, dynamische vormgeving.’Ter inspiratie diende onder meer een vliegtuig met een zogenoemde blended wing body. In dat ontwerp vloeien romp en vleugels samen voor optimale aerodynamica en comfort en zo weinig mogelijk windgeruis.

Honda Civic-show2

Het nieuwe interieur is op de bestuurder gericht en ademt een sportieve sfeer. ‘We wilden een cockpit-gevoel creëren, zoals in een raceauto of een vliegtuig’, legt Yukio Emi, die de leiding had bij het ontwerp van het interieur, uit. Honda heeft de kwaliteit van het interieur van de nieuwe Civic verbeterd zonder de functionaliteit, die het grootste van zijn klasse is, teniet te doen.

Honda Civic-show3

‘Het hoofddoel was het vergroten van het kwaliteitsgevoel’, zegt Kariya. ‘We hebben onze aanpak veranderd om aan de wensen van de Europese kopers te voldoen. Het interieur straalt kwaliteit uit, zowel door de manier waarop het eruitziet als hoe het voelt. De nieuwe Civic biedt de grootste bagageruimte in zijn klasse. Dat en de veelzijdige manier waarop de stoelen zijn te plaatsen, maken hem ook tot een hoogvlieger op het gebied van gebruiksgemak.”

Honda Civic-show4

Hier nog wat studiobeeld:

Honda Civic-2011

Honda Civic-2011-a-z

Honda Civic-2011-int

Honda Civic-2011-zij
Honda Civic-2011-a

7 Comments on “Nieuwe Honda Civic: strakke schoonheid

  1. Gisteren van dichtbij bekeken… tja, ehm… mag ik een ‘oude’ erbij zodat ik de verschillen kan zien?

  2. Gaf gisteravond de foto’s voor het verhaal in Autokompas door aan Emil. Zijn commentaar bij het zien van de Civic: “Die ziet er priecies hetzelfde uit als die van Menno (huidig mdoel Civicrijder van 1 deur verderop)…” En ja, ook hij had zijn bril op. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*