IAA Voorproefje: Smart ForVision

Bij Smart gaat men eindelijk weer wat leuks bouwen. Tenminste, als dit studiemodel dat binnenkort in Frankfurt op de IAA zal pronken, ooit op de markt komt.

IAA-SmartForVision

Het elektrische rakkertje zit dankzij een samenwerking met BASF vol met bijzondere technologieën waardoor zo efficiënt mogelijk met energie wordt omgesprongen.

IAA-SmartForVision-boven

Zo zijn in het dak zeskantige zonnecellen geïntegreerd die licht doorlaten en tegelijk energie opwekken. Zelfs bij matig licht genereren ze voldoende energie om het multimediasysteem en de drie ventilatoren van het aircosysteem te laten functioneren. Onder de zonnecellen bevinden zich OLED’s (organic light emitting diodes). Deze geven licht zodra de bestuurder de deuren ontgrendelt. De energiezuinige diodes maken ook sfeervolle nachtverlichting mogelijk.

IAA-SmartForVision-wiel

De slofjes zijn van kunststof, sterk, stabiel en duurzaam en drie kilo lichter dan normale wielen. Ook zijn body is gemaakt van ultra lichte én sterke hightech kunststoffen.

IAA-SmartForVision-int

De verwarming is ook innovatief: de lichtgewicht stoelen zijn bekleed met vezels die dankzij een speciale coating warmte geleiden. Hierdoor is directe verwarming van het lichaam mogelijk. Heerlijk! Deze lichtgewicht vezels zitten ook op de armsteunen.

IAA-SmartForVision-zij

Op de ruiten zit infrarood-reflecterende folie waardoor de auto in het zonlicht nooit gaat koken En in diverse carrosseriedelen zit dan weer isolerend schuim van BASF verwerkt wat zomer en winter beschermt tegen extreem warm en extreem koud.

Het interieur is afgewerkt met een kunststof die infrarood licht reflecteert, ook als de auto is uitgevoerd in een donkere kleur. Het is een zeer krasvast spullie dat bovendien mooi glanst.

1 Comment on “IAA Voorproefje: Smart ForVision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*