Voorproefje IAA: Ford Evos Concept

Uit de serie concepts die op de IAA in Frankfurt zullen schitteren, hier de eerste: De Ford Evos Concept. Niet gek, helemaal niet gek. Hier wat eyecandy:

IAA-FordEvosConcept-achter

Bij Ford noemt men dit een vierdeurs ‘fastback’ die ongeveer net zo groot is als een Focus. Hij kreeg vleugeldeuren en met zijn aerodynamische design vertelt hij ons ook de toekomstige taal die men bij Ford gaat spreken. Bovendien zit de auto vol nieuwtjes die in toekomstige Fords zullen worden gemonteerd.

IAA-FordEvosConcept-achter-rijdend

Zoals: efficiënte hybridetechniek. De Evos is uitgerust met zowel een benzine- als electromotor. Hij doet het met lithium-ion accu’s, maar hij kan ook aan de stekker want het is een plug-in hybride.

IAA-FordEvosConcept-int

Net als BMW ziet Ford in de toekomst vergaande verbinding tussen mens en machine. De auto laadt zodra je instapt jouw persoonlijke voorkeuren in, bijvoorbeeld motor, rij-eigenschappen en besturing.

IAA-FordEvosConcept-intst

Er wordt desgewenst zelfs rekening gehouden met het weer en de gesteldheid van de bestuurder (hi) door bijvoorbeeld een route uit de navigatie voor te schotelen die niet door het groene hart leidt als je allergisch bent voor pollen. (grumpf).

IAA-FordEvosConcept-zij

Wel handig: je agenda krijgt de laatste verkeersinformatie en de boordcomputer communiceert met het hybridesysteem zodat het is voorbereid over de route die is gepland. Hierdoor kan de aandrijflijn nog efficiënter werken en bijvoorbeeld energie besparen die later inzetbaar is in de stad.

IAA-FordEvosConcept-boven

De Evos blijkt een soort PA, want ook muziek of nieuwsuitzending die je thuis aan het luisteren was, wordt voortgezet in de auto. En merkt de auto dat je flink aan het sturen bent, dan wordt naar de telefoon automatisch de ‘niet storen’-status gestuurd om afleiding te voorkomen en de ogen op de weg te houden.

6 Comments on “Voorproefje IAA: Ford Evos Concept

  1. SUPERBE! IK BEN NOOIT ZO’N FORDFAN(AAT) GEWEEST, MAAR LANGZAMERHAND GAAT DIT VERANDEREN, ZEKER MET DEZE STRAKKE FUTURISTISCHE VERSCHIJNING. IK BEN WEL BEREID OM ER EEN PROEFRIT MEE TE MAKEN. WANNEER DE PRIJS BINNEN HET MODALE BUDGET BLIJFT DAN IS DIT VOOR MIJ ZEKER EEN OPTIE OM AAN TE SCHAFFEN.

  2. IS INDERDAAD EEN HELE MOOIE AUTO, ALS HIJ OOIT IN PRODUCTIE GAAT, DAN IS HET FUTURISTISCHE GEDOE AL WEL VERDWENEN EN DAAROM MISSCHIEN NOG WEL MOOIER, ECHTER IS ER BIJ FORD WEL WAT MOOIERS TE KRIJGEN, NAMELIJK DE MUSTANG!

  3. ik probeerde boven hem uit te schreeuwen 🙂 en het is ook wel een beetje een schreeuwerig ontwerp 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*