Mercedes-Benz scoort met nieuwe A-klasse

Eindelijk weer een good-looking model in de betaalbare sfeer bij Mercedes-Benz: de nieuwe A-klasse. Zo op de foto’s te zien is hij tamelijk opvallend, sportief en toch stijlvol, je moet tenminste niet meteen aan gezinshokken denken. 🙂 Als je vluchtig kijkt, lijkt hij wat mij betreft een beetje op de oude BMW 1-serie (het hangbuikzwijntje, dat nu vervangen is door een sportiever uitziende 1-serie remember?). Geen verkeerde zet van de makers bij Mercedes, want de 1-serie is voor dat andere Duitse merk heel succesvol.

Van achteren vind ik het totaal geen Mercedes: het zou zomaar een Toyota of een KIA kunnen zijn. Niets ten nadele want in dit segment is lijken op de minder exclusieve merken misschien juist wel goed om meer te verkopen.

De nieuwe A-klasse is te koop met een range van zuinige motoren van 109 pk tot 211 pk. Met uitzondering van de A 250 vallen alle varianten in de 20% bijtellingscategorie. Interessant voor de veiligheidsfreaks onder ons: de auto is standaard voorzien van de ‘Collison Prevention Assistent,’ een radargestuurd veiligheidsysteem met adaptieve remassistent. Dit assistentiesysteem waarschuwt een afgeleide bestuurder met visuele en akoestische signalen voor een dreigend ongeval en bereidt en passant een remactie voor. Het systeem voert deze actie automatisch uit zodra het rempedaal wordt intrapt.

Nog een veiligheidssnufje: het Pre-Safe systeem dat er bij naderend gevaar voor zorgt dat de gordelspanners wat strakker om je heen gaan zitten en dat ramen en het eventueel gemonteerde schuif-kanteldak sluiten en de stoelen automatisch in een postitie komen waarbij je zo min mogelijk kans loopt op letsel.

Geinige extra’s die je kunt bestellen zijn rode designo veiligheidsgordels of zilverkleurige tellerbladen met rode wijzers voor het combi-instrument die zijn overigens standaard als je het Urban- of de AMG Sport-uitsrustingsvariant, of het Exclusief- en AMG Exclusiefpakket neemt.

Het interieur vind ik erg goed gelukt trouwens: vooral die drie stervormige vent-openingen en het driespaaks stuur zien er super uit. De nieuwe A-Klasse is vanaf heden te bestellen voor prijzen vanaf 28.995 euro voor de A 180 BlueEFFICIENCY. Leaseprijzen beginnen bij 495 euro per maand op basis van operationele servicelease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*