Le Mans 2012: zonder Patrick Dempsey

Dit weekend is het weer druk op het Franse circuit La Sarthe: het is tijd voor de 24 uurs race Le Mans. Ik deed al een paar jaar verslag van het feit dat acteur en coureur Patrick Dempsey (ons aller Dr. Shephard uit Greys Anatomy) meereed 🙂 maar dit jaar is de acteur er niet bij… Niet huilen nu, want de knappe krullenbol is bezig met zijn terugkeer in 2013 die zal worden omlijst door een vierdelige documentaire over zijn snelle leven en race-belevenissen op het (Franse) circuit.

Tijdens de race van Sebring vertelde de coureur, acteur en team-eigenaar – die in 2009 zijn beste Le Mans prestatie neerzette toen hij op de negende plaats eindigde in de voormalige LM GT2 categorie in een Ferrari F430 GT – dat de film wordt opgedragen aan motorsport naar een idee van het boek van Garth Stein ‘The Art of racing in the rain’.

De populaire acteur is niet de eerste die film zal gebruiken om zijn racebelevenissen te etaleren. Dempsey volgt hiermee in de voetsporen van Steve McQueen en Paul Newman, de twee grote pioniers in de Hollywood Legend of Le Mans. McQueen kon niet ‘echt’ deelnemen aan de 24 uurs race in 1970, maar speelde en produceerde wel de film ‘Le Mans’ (zie foto hierboven).

Newman (foto hierboven) kwam als tweede over de finish tijdens de race in 1979 in een Porsche 935 met teamgenoten Dick Barbour en Rolf Stommelen nadat hij een passie voor de motorsport had ontdekt tijdens het draaien van de film ‘Wining’ die werd geschoten tijdens de Indy 500 in 1968.

Patrick Dempseys documentaire wordt tzt uitgezonden op de Amerikaanse kabeltv-zender Velocity van Discovery. Wij krijgen het hier vast een paar jaar later te zien. Geduld 😉

Voor een vleugje Le Mans 2012, hier een van de samenvattingen.

Voor de meiden: vorig jaar deed Patrick Dempsey nog mee en gaf dit interviewtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*