Ook Bugatti ingelijfd door Pon

Bij Pon timmert men aardig aan de weg qua uitbreiding van importeurschappen. Behalve Bentley is nu ook Bugatti, dat hoort bij de VW-groep, ingelijfd in Leusden. Het wordt steeds leuker daar in het Koopmanshuis.

Wat achtergrondinfo: Bugatti Automobiles S.A.S. werd in 1909 opgericht door de kunstenaar en ingenieur Ettore Bugatti. Zijn auto’s stonden bekend om hun beeldschone ontwerpen, lichtvoetigheid en de geavanceerde technologie. In de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw wonnen auto’s van Bugatti meer races dan concurrerende merken.

Na de sluiting van de fabriek in 1957 kocht Volkswagen Groep het merk in 1998 met de bedoeling het nieuw leven in te blazen. De eerste nieuwe Bugatti, de Veyron 16.4, rolde in 2005 van de band. De laatste versie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren, is in juni 2011 verkocht.


Momenteel heeft het merk deze 1.001 pk sterke roadster Grand Sport in het leveringsprogramma, naast de nog krachtiger roadster Vitesse met een vermogen van 1.201 pk. Van beide modellen produceert Bugatti gezamenlijk slechts 150 exemplaren, 69 daarvan zijn al verkocht.

2 Comments on “Ook Bugatti ingelijfd door Pon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*