Autokosten Nederland rijzen de pan uit…

Hier worden we niet vrolijk van… gisteren in het AD te lezen:

De belastingdruk op Nederlandse automobilisten loopt steeds verder uit de pas met de ons omringende landen. De ANWB is daarom tegen het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
Een gemiddelde Nederlandse benzineauto kost nu al maandelijks 212 euro aan belastingen, aldus de ANWB. Na afschaffing van de onbelaste reisvergoeding wordt dat 282 euro. Dit terwijl Nederland al de hoogste belastingdruk heeft. Zo is een gemiddelde Duitse automobilist 142 euro kwijt aan belastingen en een Belg 163 euro. Een Fransman is relatief goedkoop uit met 135 euro.

De totale autokosten (benzine) voor een Nederlandse automobilist, inclusief de voorgenomen btw-verhoging, zullen volgens de ANWB stijgen van 624 euro per maand naar 690 euro per maand. Dit terwijl een Duitser 547 euro kwijt is aan zijn auto.

De ANWB gelooft niet dat mensen door de maatregel op de onbelaste reiskostenvergoeding minder gaan reizen. Velen kunnen niet op een andere manier naar hun werk dan met de auto of het openbaar vervoer, aldus de organisatie. De ANWB wil daarom dat het kabinet naar alternatieven zoekt voor de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding. De reiskostencheck die de ANWB enkele weken geleden lanceerde is inmiddels 250.000 keer gedaan. Met de check op internet kunnen forensen uitrekenen hoeveel euro zij er volgend jaar op achteruitgaan als loonbelasting wordt geheven over de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Volgens de ANWB zijn veel leden geschrokken van de extra kosten voor het woon-werkverkeer met de auto en het openbaar vervoer.

1 Comment on “Autokosten Nederland rijzen de pan uit…

  1. Veel mensen hebben weinig andere opties dus zullen ze gebruik moeten blijven maken van de auto om naar het werk te gaan. De kosten worden echter wel steeds meer. Het is daarom verstandig om je altijd goed te laten adviseren over bijvoorbeeld de autoverzekering, want hier is soms nog genoeg geld op te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*