Meer vrouwen in autoland?

vrouwelijke autoverkoopster 3Meer vrouwen in autoland? De heren in de autowereld zijn regelmatig druk met het werven van vrouwen voor de branche. Zo ook General Motors, zij geven sinds kort zelfs studiebeurzen weg voor vrouwen die een carriere in de autoverkoop overwegen. Die beurzen kunnen oplopen tot 5000 dollar, en vanaf  januari 2011 kan men ze aanvragen. Het is de bedoeling dat je academische prestaties goed zijn, je je graag inzet voor de medemensch, enige werkervaring hebt en dat je een persoonlijk statement maakt over het hoe & waarom van je wens. Je krijgt de beurs dan in mei. Men wil hiermee graag het aantal vrouwelijke dealers (general manager, eigenaar van een dealerbedrijf) in hun netwerk vergroten. Dit aanbod geldt tot dusver overigens alleen voor Amerikanen of vrouwen die zich er permanent willen vestigen.

vrouwelijke autoverkoopster 1

Bij GM zegt men aldus dat het een bekend feit is dat vrouwen de meerderheid van de autoaankopen beinvloeden en dat er daardoor meer ruimte is voor hen op deze arbeidsmarkt.
Vraag is alleen: willen vrouwen in deze branche werken? Vanuit mijn bevindingen zeg ik ‘nee’. De meerderheid zoekt werk waarin ze zich niet constant hoeven te bewijzen, te concurreren of mee te hoeven doen met de mannen.

Vrouwelijke autoverkoopster 2

Vrouwen willen negen van de tien keer werk dat ze leuk vinden, met een mix van V/M collega’s. Ook denk ik dat vrouwen over het algemeen minder geinteresseerd zijn in commerciele functies. Werk moet bij ons vaak een behoefte aan zorg bevredigen – je moet het idee hebben dat je iets nuttigs voor anderen doet – en het gaat daarbij niet in de eerste plaats om (veel) geld verdienen en de bijbehorende ‘hardere’ instelling waarbij targets gehaald moeten worden. Wij werken liever samen aan iets dat goed voelt. En die sfeer is – al zeg ik het zelf – nog ver te zoeken in de door mannen gedomineerde autowereld.

Vrouwelijke autoverkoopster 4

Ik ken overigens een vrouwelijke dealer: Jaguar Blankespoor in Den Haag heeft een dame als CEO die het erg goed doet. En ik weet dat er bij Infiniti twee vrouwelijke autoverkoopsters werken. Zij zullen hun werk bij deze dealerships dus leuk vinden. Ik zal ze er binnenkort eens naar vragen 🙂

1 Comment on “Meer vrouwen in autoland?

  1. Viola, juist jij bent de Porsche CEO pur sang, je straalt iets onweerstaanbaars uit. In California zou je al snel Miss Veyron zijn, een F1 en een Sensation ipv die bollenbank in je autovilla en de garage vol met unieke Porsches. Foutparkeren met een witte The Egg bij Rodeo Drive. Foto`s op autoblog en je boeddha cirkel of life is rond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*