Auto villa

Uit de serie droomoptrekjes wilde ik jullie deze niet onthouden: dit ‘huis’Β datΒ speciaalΒ werd ontworpen om een autocollectie te herbergen, staat in Montecito, Californie.

Glass pavilion 1

Het is een modern meesterstukje dat vijfendertig klassieke auto’s hun ‘thuis’ mogen noemen.

Glass pavilion 2

De muren en zuilen zijn gemaakt van walnotenhout en er zijn massieve glazen ruiten waardoor je uitkijkt opeen prachtig terras zodat de autocollectie ook van buiten onderdeel uitmaakt van het pand.

glass pavilion 3

Het staat te koop voor ongeveer 35 miljoen dollar (of dit inclusief de auto’s is, weet ik niet) en natuurlijk valt er ook voor mensen aardig in te wonen.

glass pavilion 10

Het is ontworpen door architect Steve Hermann en wordt liefkozend ‘The Glass Pavilion’ genoemd.

glass pavilion 4

Het staat valkbij het optrekje dat Al Gore onlangs liet bouwen en andere beroemde buren zijn Oprah Winfrey, Steve Martin, Jeff Bridges en John Cleese.

glass pavilion 5

(Spuuglelijk bankstel trouwens πŸ™‚ )

Door massieve staalstructuren en het vele glas lijkt hetΒ geheel te drijven boven uitgestrekte grasvelden.

glass pavilion 6

De keukens en badkamers zijn uitgerust met beroemde merken als Varena, Poliform and Antonio Lupi. De bouw van het pand nam zes jaar in beslag en is nu dan ook tamelijk ‘close to perfection’.

glass pavilion 7

Ik vind het erg mooi, ik houd erg van veel licht en glas, al ben ikΒ meer van een ‘warme’ sfeer qua inrichting. Dit is wel erg museumachtig kil, je kunt zien dat er nu niemand woont. Desalniettemin: interessant stukje architectuur. Ik zie mijn Alfaatje daar al tussen staan πŸ˜‰

glass pavilion 8

glass pavilion 9

10 Comments on “Auto villa

  1. De liefde van de man gaat door de maag. Wat door de maag gaat, komt uit de keuken. Om lang (en extra intens) te kunnen genieten van al het moois in de garage heb je goed voedsel en bij voorkeur goede drank nodig.
    Bovendien ben ik keukenadviseur van beroep, dus vandaar dat ik benieuwd ben naar de keuken πŸ˜‰

  2. 35 miljoen dollar om buurman Gore elke ochtend om een uur of zes wakker te kunnen brullen met m’n Chimaera… koopje! πŸ˜€

  3. Viola, jouw Alfa past beter in de seasight area van Carmel. Daar is een villa van Frank Loyd Wright te koop voor 1 miljoen dollar. De meubels van Frank zijn beslist mooier dan deze bollen bank. Liefde van een man gaat niet door de maag.

  4. nou,heb ik mezelf ik de val kuil gestort, gaat ze op vakantie! Je conculega autoblog doet een suptiele poging stereotypen te ontdekken versus automerk. Ik denk dat kleur meer zegt. De villa-auto`s zijn zwart,rood en zilver. Viola, stel je voor dat de bollenbank met een Γ’ditt Blancque stofje bekleed zou zijn. Perfecte garage, met een leuk woongedeelte erboven .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*