‘Mancessie’ in de autolease-wereld

Het Amerikaanse bedrijf LeaseTrader.com, een online marktplaats die auto’s, leasemaatschappijen, leasecontracten en de berijders met elkaar matcht, deed afgelopen september een onderzoek onder haar klanten waaruit bleek dat steeds meer vrouwen onder de dertig jaar luxe auto’s leasen.

Carwoman3-DanicaPatrick

Maarliefst 51,2% van haar huidige leasers zijn vrouwen in deze leeftijdcategorie en volgens marketingdirecteur John Sternal is het voor het eerst dat vrouwen zo’n groot aandeel uitmaken van hun clientele. Het bedrijf begon in 2005 met het verzamelen van dit soort data en in dat jaar was ‘slechts’ 42.6% vrouwelijk.

Carwoman2

Onder luxe auto’s worden auto’s van minimaal $40,000 verstaan en een groot deel van hun clienten rijdt dan ook in Audi TT’s, Infiniti G37, BMW Z4 en Jaguar XK. Het bedrijf zegt zelfs dat er een ware ‘mancessie’ (een grappige term voor recessie in het mannelijk aandeel) aan de gang is.  

Carwoman1

Een ander onderzoek wees uit dat single vrouwen tussen de 22 en 30 jaar nu 8% meer verdienen dan mannen in grote steden zoals Chicago, Washington DC, Boston, Phoenix Atlanta en San Francisco. Vrouwen behalen momenteel bovendien de meeste doctoraal titels in de U.S.A. Benieuwd hoe dat in Nederland is. Ik heb wel eens gelezen dat Marokkaanse en Turkse vrouwen hier een enorme inhaalslag maken, flink studeren en goede banen scoren. You Go Girrrrllz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*