Man kiezen op basis van zijn auto?

Hier in Nederland doen autobedrijven er alles aan om vrouwvriendelijker te worden. Zo richtte het bedrijf Profile Tyrecenter onlangs onder de naam James Autoservice vrouwvriendelijke garages op. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je auto gehaald en gebracht wordt en moet je toch even wachten terwijl je bolide een beurt krijgt, dan is er een fijne, moderne leeshoek met tijdschriften, goede koffie en thee en personeel dat getraind is in de omgang met vrouwen (jaja).

De mannen worden echter ook nog wel eens onvriendelijk bejegend. In Engeland deed het bedrijf Kwik-Fit een raar onderzoekje. Zij hielden een enquΓͺte onder vrouwen (golddiggers) waarbij werd gevraagd of de vrouw in kwestie gevoelig is voor de auto waarin de man rijdt. 75% van de ondervraagde vrouwen schijnt alleen een relatie met een man te willen als de door hem gereden bolide haar goedkeuring kan wegdragen. En 23% van deze dames zegt zelfs ‘nee’ op een date als het automobiel tegenviel. Ik kan me er niets bij voorstellen… Tuurlijk, ik kijk naar mooie auto’s. En wat opvalt is dat de mooiste in veel gevallen worden bestuurd door enerzijds glad uitziende rakkers of oudere heren. Maar ik heb nog nooit iemand afgewezen om de auto waarin hij rijdt. Sterker nog: dan zou ik nu nog steeds maagd zijn! πŸ™‚

16 Comments on “Man kiezen op basis van zijn auto?

 1. Wat een treurig gedoe. Personeel dat getraind wordt in de omgang met vrouwen? Is er dan zoveel nodig om met ons om te gaan? Ik wil gewoon netjes ontvangen worden, een duidelijke uitleg krijgen over wat er gaat gebeuren, hoe lang het duurt en achteraf hoor ik graag wat er gebeurd is. De gemiddelde man wil dat toch ook?
  Toen ik nog in leaseauto’s reed maakte ik er een punt van om alleen mijn auto’s uit te zoeken. Dealers die mij langer dan 10 minuten in de showroom lieten rondzwerven zonder dat ze op me afkwamen vielen gewoon af, hoe leuk de auto ook was. Dat heeft heeft wat merken klandizie gekost.

  Ik zit niet te wachten op Libelles en vruchtentheetjes bij mijn dealer. Maar daar zal het wel op uitdraaien…..

  En je hebt helemaal gelijk, de meeste mooie auto’s worden bestuurd door oude mannen en snelle jongens met onduidelijke geldbronnen. Maar het blijkt dus dat die precies de juiste vrouwen aantrekken! Kunnen we ons weer richten op de smakelijke exemplaren in een Eend of een Corsa…

 2. Ja, treurig eigenlijk he? Maarja er zijn nu eenmaal nog veel mannen die gewoon vreselijk onhandig in zijn in de omgang met dames.
  Enne: jij doet het super zeg!

 3. Mijn huidige dealer neemt me trouwens erg serieus. Twee jaar geleden was ik nog een nieuwe klant en wilde dat ze de windbreaker van onze pas aangeschafte cabrio (raad eens welk merk, hihi) aanpasten omdat hij de stoel beschadigde. Dat kon niet, zeiden ze, niets aan te doen. Na twee dagen stond ik met een foto, geplukt van het internet, voor de balie met de opmerking: ‘Kijk, zo hebben je collega’s dat gedaan.’ En toen kon het opeens wel!

  Misschien laten vrouwen zich eerder afschepen? Je hoeft geen grote mond te hebben, maar ze moeten gewoon het gevoel dat je vasthoudend bent en zelf ook nadenkt.

 4. Véél vrouwen bevestigen de vooroordelen die bestaan in Nederland-Autoland, face it. Jullie zijn een opkomend (of alweer uitstervend?) ras, ladies.

 5. Ik rij al jaren niet meer in duren auto’s , trekt alleen maar de fouten vrouwen (golddiggers/dom) aan.
  Je kan beter met je auto de arme sloeber uithangen.
  Als het een intelligente vrouw is kiest ze de man omdat hij leuk is en niet om wat voor auto hij rijdt.
  Ik doe precies het zelfde, geef mijn maar een wulpse stoeipoes in een eend dan een kakwijf in een dure cabrio.

  Ice.

 6. “Quote: Dat houdt bijvoorbeeld in dat je auto gehaald en gebracht wordt”

  Wat heeft dit met vrouwvriendelijkheid te maken??? Dit is toch net zo fijn/praktisch voor een man??

 7. Mmm, arme sloeber uithangen? Zo ver wil ik nou ook weer niet gaan. Wees gewoon jezelf, dan scoor je het beste (en het hoogste).

 8. Ja Jappe, je hebt gelijk. Goeie service is toch voor iedereen belangrijk? Maar misschien komt dat omdat mannen eerder vervangend vervoer willen, meer leaserijders zijn. Wagen wegbrengen, tijdelijke meteen meenemen en ‘s avonds een goed excuus om vroeg naar huis te gaan.
  Iets anders kan ik niet bedenken…

 9. Een vrouw die mijn Cuore niet mooi vindt is al einde gesprek, al is het mooiste chick die ik op aarde zou tegenkomen. Nou goed, samenwonen dan niet πŸ˜‰ hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*