Nieuwe VW Golf

De Golf is herboren! Helaas kon ik vorige week niet mee om ‘m als een van de eersten op de weg te testen, maar ik twijfel er niet aan of het zit wel snor met z’n rij-eigenschappen. Benieuwd ben ik wel naar wat de marketing-afdeling van VW nu weer als doelgroep heeft bedacht. Mannen, mannen en … mannen? 😉 Op deze foto lijkt VW duidelijk te willen maken dat vrouwen de auto in elk geval ook mogen bewonderen 🙂

Volgens professor doktor Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van VW “Zet de zesde generatie Golf nieuwe maatstaven in zijn klasse op het gebied van kwaliteit en comfort en biedt de consument nog meer waar voor zijn geld dan voorheen”. De nieuwe Golf wordt in oktober geïntroduceerd op de Europese markt.

Het, volgens VW, heldere en krachtige design van de nieuwe Golf staat model voor de designtoekomst van Volkswagen. Het geluidsniveau in en om de auto en het algehele comfort zijn van een ongekend hoog niveau voor deze klasse. Innovatieve motoren en transmissies stellen de berijder in staat het brandstofverbruik met bijna 30 procent terug te brengen. Alle benzine- en dieselmotoren voldoen nu al aan de toekomstige Euro5-emissienorm. Alle uitvoeringen die dit jaar nog geleverd worden, zijn voorzien van een groen label.

Het is een knappe auto geworden, vind ik. De designers zeggen alle beeldbepalende elementen van de carrosserie opnieuw te hebben ontworpen. “We hebben de kenmerkende stijlelementen van de Golf in een nieuwe mal gegoten”, zegt Walter de’Silva. Het Italiaanse hoofd van de designafdeling van Volkswagen vervolgt: “De Golf wordt wereldwijd gezien als een icoon. Het ontwerp en de vorm zijn dan ook absoluut helder en uniek.‘Het model is uitgesprokener vormgegeven en ruimtelijker dan zijn voorganger, met heldere lijnen en randen, en subtiel geproportioneerde vlakken en uitsparingen.”

Hoeveel de nieuwe Golf is veranderd, wordt duidelijk als de zesde generatie met de vijfde generatie Golf wordt vergeleken. Het team, aangevoerd door De’Silva en Bischoff, heeft het “essentiële DNA” van het model uitgekristalliseerd. Karakteristieke kenmerken zijn onder meer de strakke neus van de eerste generatie en de in de vierde generatie geperfectioneerde vormgeving van de C-stijl. Het dak rust nu – net als dat van de nieuwe Scirocco – op stevige ‘schouders’. Verantwoordelijk hiervoor is een prominente, gebogen lijn – als een tot de laatste vezel getrainde spierbundel – die de nieuwe Golf van opzij gezien een krachtige gespierde, sportieve uitstraling geeft.

2 Comments on “Nieuwe VW Golf

  1. Oók het nieuwe jasje van Carwoman.nl mag er zijn 🙂 Complimenten voor deze gewijzigde vormgeving!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*