“Mama rijdt beter” aldus de kids

Kinderen zien liever hun moeder dan hun vader achter het stuur van de auto. Een behoorlijk aantal kinderen is zelfs bang wanneer hun vader rijdt. Het enige moment dat zij pa liever als bestuurder hebben is bij het inparkeren.

Dat zijn enkele uitkomsten van een poll die Hyundai afnam onder duizend Britse kinderen van zes tot zestien jaar. Een woordvoerder zegt: “De meeste mannen zijn ervan overtuigd dat zij beter rijden dan hun partners. Wanneer het gezin op het punt van vertrekken staat grijpen mannen als van nature de autosleutels. Maar de verbijsterende waarheid is dat veel kinderen bang zijn wanneer papa rijdt. Ze hebben niet alleen angst voor de snelheid of de rijstijl van hun vader, maar de kinderen zijn ook te bang om er iets van te zeggen.”

Niet minder dan 81 procent van de ondervraagde kinderen geeft aan dat hun vader hard rijdt. Velen vinden zijn rijstijl agressief. Daarnaast storen kinderen zich ook aan vaders die driftig worden tijdens het rijden. Bijna tweederde van de kinderen geeft aan dat hun pa regelmatig schreeuwt naar andere bestuurders die hem dwarszitten. 23% van de kinderen is bang dat hun vader een woedeaanval krijgt achter het stuur.

Daarom voelen vier van de vijf kinderen zich prettiger wanneer moeder rijdt. Niet alleen rijdt zij beter volgens de kinderen, ze trekt zich ook minder aan van het rijgedrag van andere weggebruikers. Daarbovenop blijft ze ook nog eens de hele weg vrolijk, aldus de kinderen. Volgens 64 procent van hen kletst moeder er vrolijk op los. 67% zegt dat mama, wanneer ze niet praat, zingt om het gezin te  vermaken. Dat vermaak blijkt belangrijk voor de kinderen. Ze geven aan dat papa hen tijdens het rijden negeert, druk als ‘ie is om zo snel mogelijk door het verkeer te manoeuvreren.

Als het over ongelukken gaat is vader de topscorer. Meer dan de helft van de kinderen zegt dat pa meer ongelukken heeft gehad dan ma. Aan de andere kant heeft moeder volgens de koters meer moeite met alledaagse handelingen. Zo laat ze de auto nogal eens stilvallen wanneer ze optrekt op een kruispunt of op een heuvel. Volgens tweederde van de kinderen kan moeder niet achteruit inparkeren. Hierbij rijdt ze nogal eens tegen paaltjes en lantaarnpalen, aldus de kids. Ze vinden dat vader beter kan inparkeren.

Als het aan de kinderen zou liggen zou mams dus het grootste deel van de reis rijden en met vader van plaats wisselen om de auto te parkeren.

1 Comment on ““Mama rijdt beter” aldus de kids

  1. Wat mijn ouders betreft kunnen ze er allebei wel wat van! En sinds kort ook mijn broer. Het zijn net racecoureurs. I’m doomed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*