Vrouwen maken boete-inhaalslag

De laatste jaren heb ik mijn leven gebeterd qua sponsoring van het CJIB, ik ontvang nu nog slechts ongeveer twee verkeersboetes per jaar. Ooit waren dat twee-cijferige getallen en vond ik al dat geflits niet leuk meer: beetje dure sport…  Mijn nieuwe  tijdverdrijf op ‘normaal’ asfalt is nu ‘zo rustig mogelijk rijden in de snelste auto’s’. Dat blijkt tamelijk uitdagend, kan ik melden. Maar met een lekker meditatie-cd’tje erbij gaat het redelijk. Toch blijken veel vrouwen nog graag in de haast-haast-haast modus te staan. Uit onderzoek van Athlon Car Lease die meer dan 120.000 leaseauto’s in Nederland en hun berijders analyseerde kwam de schrikbarende conclusie dat vrouwen per gereden kilometer 30% meer snelheidsbekeuringen krijgen dan mannen.

Wel schijnen wij ladies minder hard voorbij te flitsen als we worden geflitst. We rijden gemiddeld 8,6 kilometer te hard, tegenover 8,9 kilometer bij mannen. Folkert Ruiter, marketing manager bij Athlon Car Lease: “Vaak wordt gedacht dat juist mannen te hard rijden. Wij waren dan ook verrast toen uit de cijfers bleek dat vooral vrouwen beboet worden vanwege snelheidsovertredingen. Vrouwen rijden gemiddeld 13.000 kilometer minder per jaar, maar als we kijken naar het aantal snelheidsboetes per kilometer blijkt toch dat zij vaker geflitst worden.”

Uit de analyse van Athlon Car Lease blijkt dat bestuurders van bepaalde automerken vaker snelheidsbekeuringen ontvangen dan anderen. Bestuurders van een Porsche, Audi en BMW ontvangen per gereden kilometer de meeste boetes. Een merk dat opvalt in de top 5 is MINI. De andere merken in de top 5 hebben al het imago van een snelle auto. MINI is voor ons nieuw in die lijst. We zien daarbij dat bestuurders van automerken in de top 5 gemiddeld harder rijden dan anderen als zij geflitst worden. Porsche-bestuurders staan ook hierin op de eerste plaats. Aldus Athlon.

De Top 5 hardrijders

1. Porsche:  gemiddeld 13,7 km te hard; 6,2 boetes per 10.000 km.

2. Audi:     gemiddeld 11,4 km te hard; 2,07 boetes per 10.000 km.

3. BMW:      gemiddeld 11,4 km te hard; 2,09 boetes per 10.000 km.

4.  MINI:    gemiddeld 11,3 km te hard; 1,8 boetes per 10.000 km.

5. Mercedes: gemiddeld 11,2 km te hard; 2,6 boetes per 10.000 km.

1 Comment on “Vrouwen maken boete-inhaalslag

  1. Typerend!! Zo hoorde ik gister overigens ook dat vrouwen sneller door rood licht rijden? Ik heb in 10 jaar nog nooit een boete gereden! Door rood rij ik af en toe wel, maar dat is meer omdat het belachelijk is hoe snel stoplichten verspringen, zo kan je blijven wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*