Kwaliteit Duitse wegrestaurants goed

In Duitsland hoef je je eigenlijk nooit druk te maken over vieze en/of ongastvrije toestanden als je pitsstops maakt bij rustplekken en in wegrestaurants. Toch deed de Duitse zusterclub van de ANWB – de ADAC – onderzoek naar de kwaliteit ervan langs de Autobahnen. Raststätten (direct aan de Autobahn bij parkeerplaatsen) bleken beter maar ook duurder dan Autohöfe (plekken in de buurt van een afrit, waar een aantal voorzieningen voor automobilisten bij elkaar zijn gebracht).

Twintig Raststätten en Autohöfe die aan belangrijke doorgaande routes lagen werden getest op service, gezinsvriendelijkheid, hygiëne en prijsniveau – ook in de winkel. Boodschappen bleken gemiddeld 20% duurder uit te vallen in een Raststatte dan op een Autohof, en de restaurantprijzen 10%.

Toch is het niveau in Duitsland over het algemeen goed, er bleken zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het spectrum geen extreme uitschieters te zijn. Slechts drie plekken kregen een onvoldoende. Als beste kwam Raststätte Börde Süd aan de A2 in Sachsen-Anhalt uit de bus.

 

1 Comment on “Kwaliteit Duitse wegrestaurants goed

  1. Wat me opvalt is het feit dat je inderdaad een beetje betaald voor de wc’s, maar wel altijd schoon!
    In Nederland zien we ook steeds vaker betaalplees, men mag wel betalen, je staat helaas nog steeds in je voorgangers urine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*