Klavertje vier van Alfa

De Alfa Romeo MiTo heb ik altijd stevig van kritiek voorzien. Lees maar even HIER. Toch verschijnen er nu uitvoeringen op de markt die mijn goedkeuring wel kunnen wegdragen. Eentje met een bijna onuitspreekbare naam die teruggrijpt op het roemruchte verleden van Alfa bijvoorbeeld: de MiTo Quadrifoglio Verde. Vertaling: MiTo (wat overigens niet alleen staat voor een samentrekking van Milaan en Torino, maar ook voor Mythe) ‘klavertje vier groen’.

alfa mito qv

Het klavertje vier was ooit het symbool voor een aantal van Alfa’s snelste en sportiefste auto’s, dus dat belooft wat. In ieder geval is deze exclusieve Italiaan voorzien van een 170 pk sterke multi air TBi motor. Dat gaat de goede kant op. Nu nog een oogliftje (hij zou wat ‘gemener’ moeten kijken) en hier en daar wat scherpere lijnen in plaats van dat ronde gedoe en hij kan ermee door. 😉

alfa mito qv2

Hij stond al mooi te wezen op de salon in Frankfurt, en deze foto’s vind ik ook erg geslaagd. De sfeer klopt, nu de auto nog een beetje aanpassen…

alfa mito qv3

6 Comments on “Klavertje vier van Alfa

  1. de net onthulde giulietta is wel een stuk mooier.. maar ik moet eerlijk zijn dat ik de mito in het echt toch wel erg mooi vindt hoor..

  2. Valt het nog mensen op dat er met de dimensies van de MiTo is geknoeid op deze persplaatjes? Iets te laag en te breed tov hoe de auto echt is. Trouwens met veel persplaatjes van de MiTo het geval, en niet toevallig ook.

  3. @ PieterA: dat is niet iets van deze tijd hoor 😉
    Kijk maar eens naar sommige auto-advertenties uit de jaren ’50. Kan helaas zo snel even geen voorbeeld vinden…

  4. @Pieter: Ja, dat is mij ook al opgevallen. Het zou wel kunnen dat ze hem gewoon op een speciale manier hebben gefotografeerd, dus niet uitgerekt, maar wel vanuit een hoek waardoor hij veel langer en breder lijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*