Julia Samuel en Land Rover in actie

logo-damKennen jullie Julia Samuël nog? Zij presenteerde een van de eerste autoprogramma’s op televisie bij Veronica. Deze stoere dame sloot zich tien jaar geleden aan bij de organisatie Drive Against Malaria van David Robertson. Samen trekken ze ten strijde tegen malaria, volksvijand nummer één in Afrika.

Julia Samuel

Eigenlijk maakte Julia van haar leven een groot avontuur, want ze komen daarbij voor hete vuren te staan. In hun Land Rover Defender doorkruisen ze gebieden met landmijnen, regenwouden en levensgevaarlijke woestijnen, op zoek naar stammen en mensen die door iedereen vergeten zijn. Ze belandden een paar keer in een cel en Julia overleefde op het nippertje hersenmalaria. Bovendien strijdt ze – zoals ze in het boek ook beschrijft – tegen kanker. Ze heeft al drie verschillende vormen gehad…

Julia - land rover

In haar onlangs gelanceerde boek ‘Niemand weet waar ik ben’ laat Julia Samuël zien hoe ze in Afrika leerde inzien wat er echt toe doet en hoe relatief onze problemen in het Westen zijn. Zoals ze zelf zegt: “In Afrika vind ik de kracht om te doen wat ik moet doen. Afrika houdt mij een spiegel voor.”

Julia Samuel - cover boek

Drive Against Malaria heeft de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan de terugdringing van malaria in Kameroen. Land Rover steunt Drive Against Malaria al vanaf het eerste uur. De komende drie jaar zal Land Rover de Stichting Drive Against Malaria ondersteunen met €50.000 per jaar. Daarvan wordt de ene helft geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie. Dat betekent 10.000 muskietennetten per jaar.

DAM

“Drive Against Malaria past bij Land Rover”, aldus Marc Bienemann, Algemeen Directeur van Land Rover Nederland. “Het is een authentieke en eerlijke organisatie die niet alleen transparant is maar ook ‘lean and mean’. Er is geen overhead en er blijft geen geld aan de strijkstok hangen. Kortom: bijna elke euro gaat naar de mensen die het nodig hebben.”
Ik heb ook al een bijdrage gestort. Jullie ook? Klik hier voor meer info.

c-Julia op dak

1 Comment on “Julia Samuel en Land Rover in actie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*