Top 3: Waarom nieuwe auto kopen?

cartoon2Top 3: Waarom nieuwe auto kopen? Of je nu ‘n nagelnieuwe of gebruikte koopt, ik vroeg me laatst af waarom mensen überhaupt een nieuwe, cq. andere auto kopen als de ‘oude’ het nog doet? Ik kwam op de volgende redenen:
*Je stelt andere prioriteiten. Anno nu willen veel mensen bijvoorbeeld zuiniger en/of goedkoper rijden. Dus worden de grote limo’s in het zakelijke verkeer bijvoorbeeld vaker ingeruild voor een gedownsized model. Van een A8 naar een A6 of A4, van een Passat naar een Golf. Met een kleinere motor die evengoed pittig is. Merken spelen handig op deze ontwikkelingen in, zo kwam BMW onlangs met de 5-serie GT. Alle luxe van een 7-serie, maar wat minder ‘poenig & dik’. Ook kiezen mensen dikwijls een kleintje of een hybride; de Toyota Priussen en Honda Civic Hybrids en Insights zijn op dit moment niet aan te slepen.

Toyota Prius

*Je wilt je dromen waarmaken. Je wilt een auto die meer bij je eigen en/of veranderde smaak en/of budget past. En hebt bijvoorbeeld lang gespaard. Zo heb ik altijd auto’s gekocht die ik echt mooi vind en die tamelijk tijdloos zijn qua vormgeving. Over gebruiksgemak denk ik nooit zo na, wel wil ik een beetje pit. Dus ook de motor en het vermogen doet er bij mij toe. Nu er een hele rits leuke vlotte cabrioletjes op de markt is, kopen veel vrouwen zoiets is me opgevallen. Ook de sportwagens en klassiekers vallen in deze categorie. Op mijn wishlist staat nog altijd de Cayman S.

Porsche Cayman S

*Je levensomstandigheden zijn veranderd. Waardoor je een ander soort auto nodig hebt. Je ruilt je coupé bijvoorbeeld in voor een Jeepie omdat je ‘buiten’ gaat wonen en je paardentrailer erachter moet hangen. Of: je krijgt een kind en hebt een ruimere auto nodig. Of je doet je auto weg, omdat je in de binnenstad gaat wonen en voortaan met het openbaar vervoer reist. (Dat laatste lijkt me verschrikkelijk, heb eergisteren ondervonden dat treinen voor mij echt geen optie zijn. Zelfs als ik ruim in mijn tijd zit, kom ik nog te laat door allerlei vertragingen etc. Ongelofelijk.)

Jeep Cherokee

*Je bent hebberig. Uiteraard zijn er ook mensen die gewoon veel geld hebben en/of gewoon graag consumeren. Die kopen dan een heel wagenpark, voor iedere dag en voor elke bui een andere bolide. Of ze hebben een auto die nooit langer dan een paar maanden voor de deur staat. Mensen die van afwisseling houden, zeg maar. Ik vraag me wel eens af of zij dat niet gewoon uit verveling, of uit opschepperij doen. Vaak zijn het niet echt autoliefhebbers. In ieder geval vind ik het qua auto’s vaak lucky bastards! 😉

Bentley_Continental_GT-ASI

1 Comment on “Top 3: Waarom nieuwe auto kopen?

  1. Wat een prettige toon in je blog. Je hebt helemaal gelijk tegenwoordig denkt iedereen even na voordat er weer een grote uitgave gedaan wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*