Jubileumkippetje

Ik ben helemaal niet van het kamperen – of eigenlijk, ik heb het nooit gedaan – maar in deze vakantietijd kan ik jullie dit leuke nieuwtje niet onthouden. Het oer-Hollandse caravanmerk Kip bestaat namelijk 75 jaar en om dat te vieren komen ze met een jubileumkippetje, de ‘Kompakt 300 Classic 75 Limited Edition’.

Jubileumkippetje2

Van deze kekke caravan worden er maar 75 in genummerde oplage gebouwd. Hij is gebaseerd op een heuse klassieker, maar wel superhip en sportief vormgegeven met ‘steel blue’ getinte, gladde buitenbeplating. Handigheidjes zijn:
1. Het interieur is strak met een keukenblok dat je er naar wens uit weg kunt laten of buiten kunt plaatsen op momenten dat je wilt koken.

Jubileumkippetje3

2. De caravan heeft twee banken over de volle lengte die je om kunt bouwen tot een riant tweepersoonsbed van 2.00 x 1.70 m.

JubileumKippetje

3. Omdat dit Kippetje lekker licht is (550 kg) is hij ook geschikt voor de kleine, lichte trekauto’s en je hoeft er geen kenteken of aanhangwagenrijbewijs voor te halen.
De vanaf prijs van de kale jubileumkip is €9.999, maar er zijn natuurlijk diverse aankleedmogelijkheden. Kijk hier voor meer info en dealeradressen.

9 Comments on “Jubileumkippetje

 1. Nou ben ik ook geen fan van caravans. Maar als Viola dit op haar site wil zetten dan is dat haar beslissing.

 2. Benjamin, stel je niet zo aan joh!

  Natuurlijk is het hinderlijk wanneer er zo’n hok met 70 voor je hangt terwijl je ter plekke 80 mag. Maar daar is geen caravan voor nodig: er zijn genoeg pedaalridders die dat zo ook wel redden…

 3. Caravans, over het algemeen heb ik er niets mee, maar ieder diertje zijn pleziertje n’est pas? 😉

  Deze caravan vind ik wel best mooi-geslaagd, het begint al bij de kleur, eindelijk een mooi kleurtje ipv wit zoals 99.99% van de caravans.(in europa)

 4. Wat heeft men tegen caravans? Vind het nog altijd meer autovakantie dan met het vliegtuig en dan een autootje huren.
  Vind het wel een leuke caravan in een betere kleur.

 5. Leuk ziet dat er uit, maar. . . . elke dag je bed moeten opmaken, daar hebben we al jaren toch zo’n hekel aan ! En dat hoeft in onze 400DD niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*