John Lennons eerste auto onder de hamer

john lennonOp 8 december 2010 was het dertig jaar geleden dat John Lennon werd vermoord. De beroemde Beatle haalde pas op 25-jarige leeftijd zijn rijbewijs en kocht toen ook meteen iets waarvan je denkt ‘ja’. Een Ferrari 330 GT 2+2, de auto waarvan menigeen in die dagen droomde. En die hij zonder met zijn ogen te knipperen kon kopen: hij was destijds tenslotte al superrijk.

Autodealers wachtten niet tot Lennon naar hun showrooms kwam, binnen een paar uur nadat het rijbewijs-nieuws bekend werd, stonden ze met z’n allen voor zijn huis in het Londense Kenwood met Maserati’s, Aston’s, Jaguars en… deze mooie GT.

john-lennons-1965-ferrari-330-gt-front

Het was Lennons allereerste auto en hij betaalde er 2.000 Engelse ponden voor. Daarna kocht hij er ook nog een Rolls Royce Phantom V limousine die hij in psychadelische kleuren liet spuiten en die ‘for relaxing’ was, en er kwam nog een Mini ‘for zoom’ bij.

john-lennons-1965-ferrari-330-gt

De GT is overigens maar een klein jaar in Lennons bezit geweest. Hij verkocht de in ‘Frans Racing Blue’ gekleurde Italiaan aan Brydon Cars met slechts 3000 mijlen op de teller. Waar de auto toen terecht kwam, is niet duidelijk. Halverwege de 8o-er jaren dook de auto weer op bij Modena Engineering. En hij onderging halverwege de negentiger jaren een flinke restauratie. In ieder geval gaat de klassieker nu op 5 februari onder de hamer bij Bonhams in Parijs. Hij zal weggaan voor een geschat bedrag tussen de €120.000 en 170.000 dollar.

john-lennons-1965-ferrari-330-gt-back

Hier nog een leuk fotootje van John Lennon met de foto: erg korrelig en je moet wel heel goed kijken om Lennon erin te herkennen.

johnlennonpic

Het nummerbord is wel grappig, met dubbel L op het eind zou het: ‘niet opwindend’, of ‘saai’ betekenen in het Engels.

john-lennons-1965-ferrari-330-gt-int

Aan het interieur te zien is er nooit in gerookt – of gereden – ziet er nagelnieuw uit.

5 Comments on “John Lennons eerste auto onder de hamer

  1. Wow! Dat is een mooie Ferrari. Zou nooit een rode willen maar dit is wel heel erg gaaf. Ben niet zo van “chinese eye” koplampen maar vind het hier passen. 3werf mooi! Ben benieuwd met welke modellen (en vooral kleuren) de overige dealers mee kwamen (en waarom).. Zal altijd wel een mysterie blijven.

  2. Zou nooit een blauwe willen, bedoel je zeker?
    Ik vond dit ook een mooie klassieker, ben normaal niet zo van de oude auto’s, maar dit ziet er topgaaf uit.

  3. Neen, zou nooit een rode Ferrari willen. Ferrari is al over de top en dan ook nog in het rood. Juist een blauwe of een zilveren, of een donkergroene (456!) dat vind ik stijl hebben.

  4. Ach so, komt door het woordje ‘maar’ in je tekst. Nu lijtk het net of je zegt: ‘Ik zou nooit een blauwe willen, maar deze is heel mooi’. Snap je? Maar ben het met je eens, al zou ik dus nooit een blauwe Ferrari kopen. Zwart is dan de enige optie, vind ik.

  5. Dankjewel, zo had ik het nog niet gelezen. Ik had ervan kunnen maken: “Dit is erg gaaf, ik zou nooit een rode Ferrari willen.” Of iets dergelijks.
    OT: zwart zou deze auto ook wel staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*