Blik op Nieuw Blik: Detroit autoshow 2011

Ik ga altijd graag naar de autosalons, je krijgt er een fijne blik in de toekomst en kunt jezelf alvast lekker maken met plannen voor nieuwe wheels. Het is een soort shoppen op z’n Hollands: kijke, kijke, (nog) niet kope… 😉 Je gaat voor de eyecandy. Vandaag is de eerste dag van de North American International Auto Show (NAIAS) en helaas ben ik er deze keer niet ‘live’ bij, hier wel wat foto’s van de toppers die op de rode lopers van Detroit staat te blinken.

Detroit-2011-BMW 6-serie-cabrio

De 6-serie cabriolet is altijd een van mijn favoriete BMW modellen geweest. Hij druipt van stijl en wat mij betreft hebben Adrian van Hooydonk en de zijnen ook voor deze 650i versie weer superwerk geleverd. Het model lijkt me iets gewelfder, iets meer in de richting van de Z4. Hij heeft een zesliter, 400 pk sterke, direct ingespoten twinturbo V8 onder de kap: dat liegt er ook al niet om. Mmm, uit Munchen weer!

Detroit-2011-Chevrolet-Sonic

Geen idee of deze Sonic (voorheen Aveo) van Chevrolet ooit op Nederlands asfalt te zien zal zijn. Maar hij ziet er kek uit. Volgens zijn makers mixt deze kleine bolide de praktische eigenschappen van een compacte auto met de passie voor het rijden waar mobielen als de Corvette om bekend staan. Ik wil het best geloven. Overigens: waarom een dummy achter het stuur? Was er geen geld over voor ‘some male eyecandy?’ 😉

Detroit-2011-Ford-Vertrek-Concept

De nieuwe Ford concept kreeg (per ongeluk?) een Nederlandse naam en heet Vertrek. Deze compacte concept moet in zijn productieversie op termijn de Noord Amerikaanse Escape en de Europese Kuga gaan vervangen. De kleine(re) crossover krijgt z’n power uit Fords nieuwe 1.6 liter Ecoboost viercilinder motor en is voorzien van auto Start-Stop systeem voor zuiniger rijden. We wachten nog op de nieuwe concept die dan vast Aankomst gaat heten 😉

Detroit-2011-Mercedes-Benz-SLS-AMG-E-Cell

Over deze opvallende, fluoriserend kanariegele Mercedes-Benz vogel, de SLS AMG E-Cell schreef ik al eerder , coureur David Coulthard geeft er zijn visie op in een filmpje. Het Duitse merk staat met een hele vloot elektrische auto’s op de show van Detroit.

Detroit-2011-Mini-paceman-concept

Deze MINI Paceman concept (coole naam) lijkt eigenlijk een Countryman zonder de twee achterste deuren en met een aflopende daklijn. Binnenin wordt het er dus niet ruimer op in deze crossover-achtige, maar hij is ook meer bedoeld voor mensen die meer voor de sporty driving fun gaan. Z’n power krijgt hij van een door John Cooper Works bewerkte 1.6 liter twin-scroll turbomotor die z’n 211 pk via alle vier de wielen op het asfalt brengt.

Detroit-2011-Porsche-918-RSR"

De Porsche 918 RSR kreeg dezelfde krachtbron als de 911 GT3 R Hybride Racer en dat betekent dat hij maarliefst 767 pk meebrengt als hij in de padddocks verschijnt. 563 van die paardjes worden geleverd door de 6.2-liter V8 die samenwerkt met twee elektrische motoren die elk nog eens 75 pk meebrengen voor ieder voorwiel.
Sommige foto’s vertekenen het beeld nogal, maar op dit plaatje kun je al zien hoe indrukwekkend hij er ‘live’ uit moet zien. Zijn lichaam is gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof. Mmm, dat laatste woordje past niet echt bij Porsche, me dunkt.

Detroit-2011-Toyota-Prius-V

Bij Toyota voegt men voor 2012 een V toe aan het succesvolle Prius-model. Daar zullen de familys blij mee zijn, want je krijgt veel ruimte voor je geld. Hij is een stuk breder en langer dan z’n voorvader en krijgt wel de dezelfde 1.8 viercilinder hybride motor. Leuks is er ook in de vorm van een panoramisch maandak (opvallend dat men hier spreekt over een maandak, in plaats van een zonnedak) en een vernieuwd infotainment systeem waarin navi, interface, bluetooth en satelliet radio wordt gecombineerd.

Detroit-2012-Audi-A6

‘Voorspelbaar knap’ zo kopte men op een Amerikaanse website over deze nieuwe Audi A6 die voor 2012 op de rol staat. Hij volgt inderdaad de vormvisie van zijn grote broer de A8 en dat is een prettige verschijning. De makers bij Audi wordt de laatste tijd verweten dat ze teveel het ‘one sausage, three sizes’- mantra bezigen. Het publiek heeft het merk echter in zijn hart gesloten want de Ingolstadters piekten het afgelopen jaar als nooit tevoren met hun verkoopcijfers. Dus waarom niet de mantra: if it ain’t broken, don’t fix it, dat hoorde ik de leadzanger van KISS onlangs nog zeggen 😉 Deze A6 krijgt, zo wordt gefluisterd, ook een elektrische versie.

1 Comment on “Blik op Nieuw Blik: Detroit autoshow 2011

  1. Die Ford… Als ‘ie maar geen ‘Afgang’ gaat heten…

    Ik vind de 6-cabrio een beetje minder dan het vorige model, net als de Z4. ‘t Is me allemaal net een beetje te vriendelijk geworden. Te soft voor dit soort auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*