Jeugdsentiment: Honda Civic Silverstone

 
Even een trip down car-memory-lane: na mijn eerste auto-avonturen in een zelf bij elkaar gespaarde Suzuki GX Coupe volgde bij mij een ‘overgebleven’ VW Golf van de zaak.

Na een jaar reed ik deze uiteindelijk total loss op een busbaan… Lang heb ik er niet om gehuild want ik mocht daarna mijn eerste eigen auto van de zaak uitkiezen. Op de AutoRAI had ik destijds de Honda Civic in Silverstone editie zien staan en dat moest ‘m worden. Heb er vier jaar probleemloos en met veel plezier in gereden (foto gezocht, niet gevonden, jammer). Een volgende Honda zat er niet in – het merk had van de Civic destijds helaas zo’n emotieloze bejaardenbak gemaak. En ik stapte over op een ander merk, namelijk Renault, want die hadden destijds een leukie: de Megane Coupe in banana-jaune 😉 Je ziet: ik ben erg merktrouw 🙂

Inmiddels kietelt de Civic mij weer als vanouds met deze nieuwe Silverstone editie. Het is een extra rijk uitgeruste uitvoering met onder meer een navigatiesysteem, parkeersensoren en metallic lak. Hij deelt zijn naam met het Britse Formule 1-circuit waar het F1-team van Honda onlangs een podiumplaats haalde.

Als basis voor deze bijzonder complete auto nam Honda de hierboven afgebeelde Civic Sport. Er is keus uit drie motoren: de 1.4 i-DSi (83 pk), de 1.8 i-VTEC (140 pk) en de 2.2 i-CTDi diesel (140 pk). De beide benzinemotoren zijn leverbaar met Honda’s automatische i-Shift transmissie (met sportieve F1 paddles aan het stuur). Hij is er vanaf 22.450 euro.

Overigens heeft het opvallende ontwerp van de Honda Civic al de nodige prijzen opgeleverd. Een daarvan is de red dot ‘best of the best’ design award, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Volgens het Design Zentrum is het ontwerp van de Civic een ‘revolutie’. De Civic wordt gebouwd in de Honda-fabriek in het Britse Swindon. Daar liep in november 2007 het miljoenste in Europa gebouwde exemplaar van de band. Behalve de Civic bouwt Honda daar ook de Civic Type S en de Civic Type R.

3 Comments on “Jeugdsentiment: Honda Civic Silverstone

  1. Heb inmiddels wel foto’s van mijn oudje gevonden, maar die zaten ingeplakt (dat deed ik toen nog 😉 Is wat lastig te scannen. Op Marktplaats wel gekeken, maar vond er geen die op de mijne leek… (zwart metallic, tweedeurs coupe met schuifkanteldakje en mooi lichtmetaal).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*