Infiniti naar Nederland

Ze durven wel, die Japanners. Middenin de kredietcrisis en dramatisch teruglopende autoverkopen introduceert men het merk Infiniti in Europa. Deze week ben ik in Frankrijk om dit luxe merk van Nissan te leren kennen. Infiniti komt in de komende maanden met vier modellen naar ons land en ik ga ze vandaag en morgen allemaal ‘proeven’: (3 x raden waar ik het eerst op afren? 😉 )

*G-sedan gaat de strijd aan met de duurdere modellen van de BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes C-klasse en de Lexus IS. Hij heeft ‘n 300 pk sterke V6 onder de kap.

*G Coupe gaat concurreren met de BMW 3-serie coupe, Audi A5 en de Mercedes Benz CLK. Hij heeft wat trekjes van de 350Z en dat is geen verkeerde zaak. De motor is ‘n 3.7 liter V6 met 330 pk.

*De EX moet het gaan opnemen tegen modellen als de BMW X3 en auto’s als de Audi A4 Avant Quattro. Het is een crossover, ook voorzien van V6 met meer dan 300 pk.

*De FX is een SUV die zich – volgens de Japanners – gaat bewegen in de klasse van de Porsche Cayenne en de BMW X5 en X6. Hij wordt al eens gespot in Nederland, via de grijze import kwam hij al eens op ons asfalt terecht. Inmiddels is het model wel geupdate.

Volgens de berichten gaat Infiniti vanaf 2010 ook een V6 diesel leveren voor de EX en de FX en dan komt ook de Infiniti M op de Europese markt die moet gaan strijden met de BMW 5-serie en de Mercedes E-klasse.

Ik ben ontzettend benieuwd of het gaat aanslaan… Ik hoop het van harte voor de makers, maar als ik naar een merk als Cadillac kijk, dat nu sinds een jaar of vijf voet aan Europese grond tracht te krijgen, dan heb ik er een hard hoofd in… De auto’s zien er op de foto in elk geval prima uit. Meer nieuws en rij-indrukken volgen als ik terug ben.

5 Comments on “Infiniti naar Nederland

  1. Ik gok de FX50, echt een auto voor jou, Viola! Trouwens, ik ben stiekem verliefd op je en maak het hier openbaar! Keertje daten?

  2. De G Coupe gokkers hebben het juist, uiteraard, niets dan sporty models voor dit meisje 🙂
    Har… eh…. je zou het misschien vanwege de Parship-advertenties niet zeggen maar het heet hier toch echt Carwoman en geen DatingPalace. Sorry… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*