Hotel & Spa Le Couvent des Minimes – Provence

Voor de Europese introductie van het merk Infiniti werden kosten nog moeite gespaard. We verbleven in dit pas geopende (mei 2008)  hotel, een voormalig klooster, in het dorpje Mane in de Franse Provence. Het heet Le Couvent des Minimes en is ook voorzien van een prachtige Spa waar ik me heerlijk heb laten masseren (het is zwaar werk, iemand moet het doen, nietwaar?). Voor de kenners: ze werken met het merk L’Occitane.

Ik hoef niemand uit te leggen dat dit een aanrader is, denk ik…? Hier een fijne, wervende tekst:
Op 10 km afstand ligt Manosque en Aix en Provence ligt op 77 km. Het hotel is omringd door het kenmerkende Provençaalse landschap van lavendelvelden en boomgaarden.


Bruno Legrand, specialist in het restaureren en opnieuw inrichten van oude gebouwen heeft een meesterwerkje afgeleverd. De 46 kamers en suites stralen allemaal rust, moderniteit, luxe en puurheid uit. Het authentieke karakter van het gebouw is intact gelaten. Sommige kamers hebben een eigen tuin of patio, anderen een terras.

In de Spa kun je kiezen uit verschillende behandelingen met gebruik van de bekende producten op basis van natuurlijke ingrediënten als olijven, lavendel, verveine of honing. Daarnaast is er een hammam, 2 sauna’s, een binnenbad en een fitnessruimte.

Ben je liever buiten, dan kun je zwemmen in het (verwarmde) buitenbad of tennissen. Golfliefhebbers rijden in een half uurtje naar 18 holes baan Golf de Luberon.
Dan even een kritische noot: het eten vond ik niet je van het… We kregen een soort grijzig, bruine prak dat vismousse moest zijn (yuk) en ook het hoofdgerecht (stukjes vis op een groentebrei) vond ik niet echt culi. Het zal wel persoonlijk zijn, ik ben niet zo’n liefhebber van de Franse keuken.

9 Comments on “Hotel & Spa Le Couvent des Minimes – Provence

 1. Lóccitane zeg je ?? Toepasselijk hoor, is deze nieuwe bocht van de shell dan eindelijk over de 98 gegaan ??
  Toch leuke reisjes/hotels die je meepakt met gemiddeld 3 reacties per topic ohhh sorry geintje 🙂 Nee, echt ik weet toch dat ook colums schrijft in div bladen!

 2. Zeep, massages, sauna’s geurtjes… Carwoman.nl was het toch he? Effe checken…
  (he bah, die kerels snappen er ook geen bal, euh, zak, euh SNARS van!) 😉

  En nu aux serieux: dit is natuurlijk ook deel van de beleving van een automobiel. Leuke en (voor mij) nieuwe en verfrissende inzichten!

  Bij auto’s denk ik aan de Ardennen, de Eifel, B&B, dus mooie routes, mooie omgevingen, lekker eten en fijne live muziek (jazz/big band).
  De laatste vier elementen heb ik (samen met vrienden) reeds elf maal verenigd in de Klassiekerrally Winterswijk.

 3. Mooie routes waren er ook 🙂 Het eten was dus wat minder en muziek… nee, die was er niet. Maar het was een goede trip, een van de betere uit het ‘genre’. Meteen vier auto’s ‘proeven’ is natuurlijk ook zeer lucratief.

 4. Hopelijk blijft dat segment nog wat langer bestaan en hoeven we niet al te snel in veredelde golfkarretjes te rijden…
  Overigens: leuke foto van jou in Klassiekerrally-outfit. Kleed je je altijd passend bij je auto?

 5. Ik kleed me alleen zo tijdens de Klassiekerrally Winterswijk. We vragen de deelnemers ook enigszins passend gekleed te gaan (uitgaande van het bouwjaar van hun klassieker). En dan moeten we zelf uiteraard ook ‘in stijl’ gekleed gaan he?

  Wat die golfkarretjes betreft: amen!

 6. Hallo Viola,

  Dit hotel is super, daar kun echt verwend worden.
  Maar wat is eigenlijk een hammam ?

  Groet Jan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*