Infiniti – toverlak

Misschien hebben andere merken het ook wel, maar ik kwam het nu als aangename verrassing tegen bij Infiniti: toverlak! Zo heet het uiteraard niet, het heet heel chique Scratch Shield Paint en is standaard op alle Infiniti modellen.

Het betekent dat de gebruikte autolak een elastisch ingredient heeft zodat de verf flexibel is. Zitten er nu kleine krasjes op je auto, laten we zeggen, door de wasstraat, dan ‘heelt’ de lak zichzelf. Dit gebeurt op het moment dat de lak aan warmte wordt blootgesteld – kan ook de zon zijn. Ikzelf zou er een fohn op zetten 😉 De lak ‘versmelt’ dan weer tot zijn originele staat en je hebt uiteindelijk dus veel minder krasjes en kleine beschadigingen dan bij gewone lak.
Ik zeg: superuitvinding!

Tagged with: , , , , , ,
6 comments on “Infiniti – toverlak
 1. Superuitvinding: maar betekent dat elastische component niet dat de lak ook veel zachter is en daardoor makkelijker bekrast raakt?

 2. Viola says:

  Goede, relevante vraag, ik had dezelfde. Dus heb ik mijn nagels er even overheen gehaald en ‘t resultaat van dichtbij bekeken. Geen centje pijn! Maar echt hard durfde ik – hoewel niemand keek – niet te drukken… 🙂

 3. Dat klinkt bemoedigend. Lang leve de technische vooruitgang!
  De lak op m’n 40 jaar oude Morris is knetterhard. Toch raakt het bekrast, en de krassen krijg je er dan ook lastiger uitgepoetst. (Eigenlijk moet ‘ie ook compleet gerestaureerd worden)

 4. Rossi says:

  Lijkt me een prima idee, echter is de lak van een Infiniti niet om naar huis te schrijven.
  Zie de bobbeltjes en kuiltjes op deze close-up foto:

  http://www.autoblog.com/photos/2009-infiniti-g37s-sedan/1068424/

 5. Viola says:

  Wellicht WAS het niet in orde, maar ik heb dit niet gezien op de auto’s die ze voor de Europese markt klaar hebben staan. Het was me zeker opgevallen, want ik heb speciaal op de verf gelet. Dit is wrsch een oud USA model.

 6. Jan says:

  Hallo Viola,

  De toverlak is bekent en dat is super lak, het is een krasvast of herstelende lak.
  Mercedes heeft dit op de duurdere modelen zitten.
  Mijn schoonzoon heeft een schadeherstelbedrijf en heeft die lak op zijn badkamermeubel gespoten in de kleur ivoor, dat is echt mooi !

  Groet Jan Wibbelink

  http://www.janwib.web-log.nl

2 Pings/Trackbacks for "Infiniti – toverlak"
 1. […] voorstoelen. Hijg, hijg… En dan is er nog een accessoire dat je al helemaal niet verwacht: zelfherstellende Scratch Shield-lak waarover ik al eerder […]

 2. […] 2005 kwam het merk Nissan als eerste met de zelfhelende autolak: scratch shield paint. (Het zit standaard op de Infiniti modellen). Ben je met een zanderige auto […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*