Huwelijk met tweelingwens

Een huwelijk waaruit zeker-weten een tweeling voort zal komen. Onlangs tekenden Fiat en Mazda een contact waarin staat dat Mazda in het Japanse Hiroshima vanaf 2015 een open tweepersoons sportauto zal produceren voor Fiat-dochter Alfa Romeo.
De nieuwe Alfa Romeo roadster wordt ontwikkeld voor de mondiale markt en zal gebaseerd zijn op het ontwerp van de volgende generatie Mazda MX-5. Beide merken komen dus straks met merkspecifieke nieuwe roadster die onderhuids motorisch en designtechnisch wel van elkaar zullen verschillen, maar die beide bijvoorbeeld voorzien zullen zijn van achterwielaandrijving.

Mazda wordt beter van deze overeenkomst omdat het merk streeft naar een betere ontwikkeling en effectiviteit van haar productie in Japan. Daarnaast zal het ‘t merk een enthousiasmerende boost geven, want we hebben al veel te lang op een nieuw icoontje van het merk moeten wachten.

Voor Fiat biedt deze samenwerking de mogelijkheid een moderne interpretatie van de klassieke Alfa Romeo roadster te leveren, gebruikmakend van de nieuwste technische ontwikkelingen, om daarmee de door Alfa Romeo gestelde doelstellingen in 2016 te bereiken.
Ik zie ernaar uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*