Flash-impressie Autosalon Brussel

Vorige week bezocht ik Het Autosalon van Brussel. De Belgen hebben de beursvloer volgezet met bedrijfswagens en dream & funcars die je ter plekke – nog tot de 20ste van deze maand – kunt aanschaffen. Hier een ultrakorte impressie van een aantal in het oog springende modellen.

De moderne variant van de camper: Citroen Tubik. Nieuw is dit studiemodel niet, we zagen hem al eerder in Frankfurt en in Parijs. Maar hij blijft cool. Of er een productiemodel komt… zou  leuk zijn.

De nieuwe VW Beetle – nou ja, ook alweer bijna twee jaar oud – ziet er een stuk sneller uit dat het vorige model. Nu is er ook een cabriolet van dit model en proportioneel is hij goed gelukt.

Cabrio’s maken van doorsnee modellen kunnen ze bij VW erg goed. De nieuwe Golf Cabriolet ziet er gelikt uit. Daar wil je wel in gezien worden.

Interieur ook knap voor elkaar.

 

Bij Jaguar hield Ian Callum’s collega Wayne Burgess een praatje over het design van de nieuwe kat F-Type.

Hij ‘verklapte’ dat het midden van het stuurwiel is geinspireerd op een van zijn horloges. Burgess is – zoals veel van zijn designcollega’s – een echte stylefreak. Hij verzamelt gitaren en speelt in een melodieuze metal band die Scattering Ashes (cd te vinden op Amazon en iTunes). De mooiste sportwagens hebben, volgens Burgess, heupen, een taille en rondingen, net als vrouwen en gitaren. “Het zijn zaken die fundamenteel het oog trekken,” zegt hij. “Sexy, vloeiende vormen, of ze nu op een vrouw, een auto of een gitaar zitten, ze blijven aantrekkelijk.”

Snoepen was het ook bij Lexus, men showde de LF CC. Er wordt gefluisterd dat dit showmodel ook echt het levenslicht gaat zienom met de BMW 3-serie Coupe en de Mercedes C-klasse coupe te concurreren. Errug fraai, de lijnen doen me een beetje aan mijn oude Alfa GT denken…

Bij Opel draaide het om de Adam, hier met aardige mountainbike op de derriere  waarop ik ook graag een Schoorls rondje zou draaien. 😉 De auto is te koop in verschillende hippe uitvoeringen met hippe namen als Glam en Slam, er werd zelfs een speciale winkel voor in A’dam geopend.

Vragen riep deze Opel Mokka in Deep Expresso Brown op. Is het een wrapje, is de auto helemaal van kunststof? Ik heb even gevoeld en het leek dikker dan een wrap. Afijn: showmodel!

 

Mijn arme Blackberry-cameraatje raakte helemaal van slag op de Peugeot stand waar een 2008 in fluoriserend geel stond te ehm, beamen. Mooi? Nee. Opvallend? Ja. De auto had, wat mij betreft, ook wel een andere naam mogen krijgen. Het is nu toch echt 2013. 🙂

En voor ik het vergeet: de werkpaarden. Daarin is men bij VW ook goed. Mij viel tenminste deze eT! op. Deze elektrische collega kan van alles (vast ook naar huis bellen) en ziet er – voor een bedrijfsauto – supercool uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*